Linsesuppe er altså en kjøttfri suppe med linser. Det er altså en rett som passer utmerket til en meatfree-monday, eller rett og slett til veganere og vegetarianere.

Linser er en ingrediens som i økende grad blir mer brukt ettersom folk blir mer oppmerksom på kjøttforbruket.

Linser er en plante som tilhører erteblomstfamilien. Den har vært dyrket i flere tusen år, og finnes i mange forskjellige arter. Det er plantens frø vi spiser, og de er ekstremt proteinrike. Linser er selvfølgelig derfor en god proteinkilde til folk som ikke spiser kjøtt eller vil spise mindre kjøtt.

Det finnes mange måter å tilberede linser på, du vil finne mange indiske og midtøstlige retter med linser, ettersom linser det er herfra linser kommer fra.

Det tar ikke så lang tid å tilberede linser. Mange tror at de skal bløtlegges i mange timer, men det trenger de faktisk ikke. De skal bare skylles og så kokes i ca. 20 minutter.

linsesuppe

Linsesuppe – oppskrift

Nå for tiden finner vi også kokte linser i butikkene, så denne suppen kan lages enda raskere. Å servere linser på denne måten er en skikkelig velsmakende måte som de fleste kan like. Suppen metter godt og kan serveres som et måltid med noen skiver brød til

Ingredienser til 4 personer

  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 gulrot
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • ¾ dl grønnsaksbuljong
  • 2 pakker grønne linser
  • Litt fersk persille
  • Salt og pepper

Slik lager du linsesuppe

  1. Hakk løk, hvitløk og gulrot
  2. Stek løk, hvitløk og gulrot i en gryte med oljen i noen minutter og løken blir gylden
  3. Tilsett tomater, laurbær, timian og buljong
  4. Rens og skyll linsene i en sikt
  5. Tilsett linsene i suppen og kok opp.
  6. La suppen koke til gulrøttene er møre og linsene er varme
  7. Smak suppen til med salt og pepper og ta laurbærbladet ut

Server suppen med litt persilleblader og varmt brød.

Tips: Du kan også bruke tørkede linser. Husk å skylle dem før du tilsetter dem. Tilsett dem samtidig som de kokte, men du må koke suppen i ca. 20 minutter. For å forkorte koketiden kan du legge dem i bløt i noen timer før de skal kokes. Da kan du koke dem i 10 minutter i stedet.

Tips 2: Du kan også bruke røde linser i denne suppen, det smaker like godt.

Hvorfor må tørkede linser renses?

Tørkede linser må renses fordi det kan være mye støv i posen. Du legger dem bare i en sikt, og skyller dem godt. Legg en skål under, så kan du selv se hvor skittent vannet blir.

Dersom du er ute etter flere gode supper å servere kan du se mange flere supper her.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Linsesuppe
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time