Sjokolademuffins har kun en ulempe … eller kanskje to – de er avhengigskapende og de forsvinner som dugg for solen. Lag derfor like gjerne dobbel eller tredobbel porsjon med en gang, ellers blir det egentlig ikke nok!

Det er ikke «ekte» sjokolade i disse sjokolademuffinsene du får oppskrift på her, men det gjør dem absolutt ikke noe mindre gode. Vi har istedet sjokoldebiter muffinsene, og det gir en fantastisk god og knasende effekt.

Sunt med sjokolade

I følge forskning skal kakao være sunt og inneholde oppkvikkende stoffer i tillegg til antioksidanter som styrker immunforsvaret og beskytter blodomløpet. Det er kakao i disse muffinsene … det vil kanskje ikke føre til at jeg vil kalle disse muffinsene sunne – sånn for helsen, men de er hvertfall oppkvikkende og sunne for humøret mitt, og det er minst like viktig!

Sjokolademuffins

Sjokolademuffins – Oppskrift

Oppskriften på disse muffinsene er veldig enkel – alle de tørre ingrediensene blandes sammen, alle de våte blandes sammen, og så blandes de våte og tørre sammen til en røre. Denne oppskriften gir kun 10 muffins  – det er altså litt få. Kanskje jeg skulle doble den? Ja, det gjør jeg med en gang!

Ingredienser til 20 muffins

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1½ ts natron
  • 8 ss bakekakao
  • ½ ts salt
  • 200 g sukker
  • 150 g sjokoladebiter
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 5 dl melk
  • 1¾ dl olje

Slik lager du sjokolademuffins

  1. Sett ovnen på 170°C varmluft
  2. Sikt og bland sammen mel, bakepulver, natron, kakao, sukker og salt i en bolle
  3. Pisk egg, vaniljeekstrakt og melk godt sammen i en egen bolle
  4. Tilsett og rør oljen godt inn med de våte ingrediensene
  5. Bland de våte ingrediensene med de tørre til du får en samlet røre
  6. Tilsett sjokoladebitene og rør de forsiktig inn i røren
  7. Legg muffinsformer i en mufinsbakeplate eller en stekeplate før du fordeler røren i formene
  8. Stek muffinsene i ca. 20-25 minutter til de er gjennomstekt

Vil du ha skikkelig sjokolade kan du også smelte sjokolade over vannbad og helle over de ferdigstekte muffinsene!

Sjokolademuffins til dessert

Serverer du sjokolademuffinsene varme med en klatt vaniljeis eller sorbet til blir det en helt fantastisk dessert etter en god middag!

Velbekomme!

Holdbarhet på sjokolademuffins

Disse muffinsene kan fint holde seg et par dager – om du klarer å holde fingrene unna så lenge da!

De kan også fryses, uten glasur. Da bare legger du dem i en pose eller beholder som er egnet for matvarer og frost, og legger dem i fryseren. Her kan de fint holde seg i opp til 3 måneder – om du lar dem være der da, vel og merke!

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Sjokolademuffins
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time