Dette innholdet er sponset.

Det er mange som har dårligere tid i hverdagen en før, og det er lett å ty til ferdigmat eller halvfabrikat for å få middagen på bordet raskere. Det er absolutt et alternativ nå og da, men ikke la det bli slik hele tiden. Ferdigmat og halvfabrikat inneholder ofte mye gjemt sukker og andre tilsetningsstoffer som ikke eksisterer i samme rett om den ble laget fra bunnen av. 

Det å lage mat fra bunnen av tar litt lengre tid, men med litt planlegging så går det likevel raskt. Det er veldig mange matretter som kan gjøres totalt i ovnen, og selv om man må vente litt blir resultatet bedre. Men man venter har man likevel tid til å gjøre andre ting, som å bruke litt tid til å spille på spilleautomater på mobil for eksempel. Her kan man spille tradisjonelle spilleautomater men i et format spesielt tilrettet mobiler, så har man en morsom aktivitet mens man venter på at maten blir ferdig.

Tomatbaserte retter

Der man må være spesielt forsiktig med tilsatt sukker i forbindelse med tradisjonelle middagsretter er de som er tomatbasert. Dette er ting som ferdig pasta og pizza saus, ferdig chilli con carne og lignende retter. Her er det veldig mye skjult sukker og man kan spare mye på å lage sine egne alternativer fra bunnen av. Ingrediensene er ofte enkle, men en god pastasaus trenger litt tid til å småkoke, men smaken blir garantert mye bedre. Hvis man først skal spise sukker i de mengdene som ofte er i denne typen ferdig produkt, så kan man heller spise sjokolade.

Konserveringsmidler i halvfabrikat

En hel del halvfabrikat, som for eksempel potetmos som skal tilsettes vann og melk, inneholder også en hel del konserveringsmiddel. Dette kommer ofte i form av e-nummer, for at produktet skal vare lengre eller at smaken skal bli bedre. Ved å lage mat fra bunnen av har man mye bedre oversikt over hva man faktisk spiser.

Hjemmelaget er best

Ved å lage mat fra bunnen av så får man et mer velsmakende og sunnere produkt. Det er også billigere å lage mat fra bunnen av. Både ferdigmat og halvfabrikat er oftest dyrere en hvis man lager samme rett fra bunnen av. Det er også mulig å planlegge ukemenyer bedre og unngå små handling som ofte gjør at man også kjøper produkter man ikke hadde tenkt å kjøpe eller trenger. Ved å planlegge menyen for uken kan man også planlegge innkjøpene og unngå at man bruker mer penger en nødvendig på mat, men samtidig ha velsmakende måltider. Det er også mulig å lage doble porsjoner når man først tar tid til å lage mat, slik at man kan fryse litt å ha til en annen gang. 

 

Print Friendly, PDF & Email