Laks på grill

Laks på grill

Tidligere når vi nordmenn grillet, grillet vi biff, pølser, steaks og spareribs, men nå har vi heldigvis funnet ut at kylling og laks på grill også smaker kjempegodt. Du kan grille laks med og uten skinn, og du kan grille en hel lakseside eller laksefileter – og...
Fastelavensboller

Fastelavensboller

Fastelavensboller – Fastelaven har sammenheng med fasten. Fasten hører til religion, og det er jeg overbevist om at  fastelavensboller også gjør – altså hører til religion. Faktisk er det en religion i seg selv.  For vi har alle våre egne tradisjoner og...
Sarah Bernard

Sarah Bernard

Sarah Bernard kaker er oppkalt etter en franskmann. Nemlig en skuespillerinne av samme navn. Sarah Bernard kakene ble «oppfunnet» i forbindelse med hennes prestasjon av hennes erindringer i København i 1911.  Sarah Bernard kaker består av en makronbunn med...
Brunsviger

Brunsviger

Brunsviger er en luftig gjærkake, som fylles med et søtt lag av smeltet farin og smør. Benevnelsen brunsviger kommer av det tyske byen Braunschweig – men hvorfor vet jeg ikke, så kanskje det er som wienerbrød som ikke har noe å gjøre med Wien å gjøre.  Rundt om...
Fårikål

Fårikål

Umiddelbart kan det kanskje høres ut som en stavefeil, men fårikål er faktisk en norsk rett som er akkurat det som står får i kål. Fårikål ble i 1972 utnevnt til Norges nasjonalrett, og det har den vært siden. En nasjonalrett, hvor hver landsdel har sin variant...
Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie er en kake som er laget av en blanding av banan og toffee (karamell). Og det kan da kun bli godt. Banoffee pie er en engelsk dessertkake, men den skal ikke stekes. Istedenfor skal banoffee pie stå kaldt, så den kan bli fast og god.  Der kan din banoffee...
Kokosboller

Kokosboller

Kokosboller – finnes i mange ulike typer, kvalitet og smak. De kan kjøpes billig i matbutikker eller dyre hos ulike bakere. Men uansett er det ikke mange kjøpte kokosboller som kan måle seg med de hjemmelagde.  Det er bare noe med å servere hjemmelagde...