Sarah Bernard

Sarah Bernard

Sarah Bernard kaker er oppkalt etter en franskmann. Nemlig en skuespillerinne av samme navn. Sarah Bernard kakene ble «oppfunnet» i forbindelse med hennes prestasjon av hennes erindringer i København i 1911.  Sarah Bernard kaker består av en makronbunn med...
Brunsviger

Brunsviger

Brunsviger er en luftig gjærkake, som fylles med et søtt lag av smeltet farin og smør. Benevnelsen brunsviger kommer av det tyske byen Braunschweig – men hvorfor vet jeg ikke, så kanskje det er som wienerbrød som ikke har noe å gjøre med Wien å gjøre.  Rundt om...
Fårikål

Fårikål

Umiddelbart kan det kanskje høres ut som en stavefeil, men fårikål er faktisk en norsk rett som er akkurat det som står får i kål. Fårikål ble i 1972 utnevnt til Norges nasjonalrett, og det har den vært siden. En nasjonalrett, hvor hver landsdel har sin variant...
Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie er en kake som er laget av en blanding av banan og toffee (karamell). Og det kan da kun bli godt. Banoffee pie er en engelsk dessertkake, men den skal ikke stekes. Istedenfor skal banoffee pie stå kaldt, så den kan bli fast og god.  Der kan din banoffee...
Kokosboller

Kokosboller

Kokosboller – finnes i mange ulike typer, kvalitet og smak. De kan kjøpes billig i matbutikker eller dyre hos ulike bakere. Men uansett er det ikke mange kjøpte kokosboller som kan måle seg med de hjemmelagde.  Det er bare noe med å servere hjemmelagde...
Sitronfromasj

Sitronfromasj

Uhhh, mormors sitronfromasj … Det var ikke den som ble hentet i supermarkedets frysedisk eller noe pulver som var drysset ut av et brev. Nei du, det var den hjemmelagde sitronfromasj. I god tid, for en slik sitronfromasj skal ha den tiden en ekte sitronfromasj...
Kamskjell

Kamskjell

Når vi spiser kamskjell, spiser vi faktisk kun lukkemuskelen. Den som brukes til å lukke skjellet opp og ned med. Et kamskjell er en art som kan bli opp til 15 cm i diameter. I butikken kan du få kjøpt både store og små utgaver. Gå etter store kamskjell, hvis du skal...