Blomkål

Blomkål er en av de råvarene som er mest oversett i Norge. Det er jo veldig synd ettersom det egentlig er flere gode retter med blomkål. Heldigvis har blomkålen begynt å bli mer populær. Her hos godtnoe er vi gjerne med på å bidra til økt utnyttelse av blomkålen. Vi prøver hele tiden å finne nye måter å bruke blomkålen på, og vil da selvølgelig legge ut oppskriftene her.

Blomkålen har unike og gode egenskaper som enkelt ligner på de viktige karbohydratkildene ris og poteter. Dette er spesielt bra for dere som prøver å spise mindre gluten og karbohydrater, og/eller følger en Low Carb High Fat kosthold.

Oppskrifter med blomkål

Her har vi samlet alle de oppskriftene vi foreløpig har lagt ut som inneholder blomkål.

Blomkålgrateng – blomkålgrateng er en skikkelig god gammeldags slager. Det er en av de rettene jeg husker at besteforeldrene mine serverte. Og selv om du kan lese i oppskriften at blomkålgrateng slett ikke er dansk, men kommer fra et helt annet land, så håper jeg det er flere enn meg som føler at blomkålgratengen er ganske erkenorsk.

Blomkålpizza – det høres nesten for sprøtt ut til å være sant. Jeg mente hvertfall det første gangen jeg hørte om blomkålpizza. Blomkålpizza er faktisk et veldig godt og sunnere alternativ til vanlig pizzabunn. Jeg synes selv det smaker minst like godt, og er mye bedre for samvittigheten ettersom den ikke inneholder kaloriene, stivelsen og fettet man ellers får i den vanlige bunnen. Blomkålpizza er billig og mye raskere enn vanlig bunn. Blomkålpizza er rent bortsett fra bunnen helt lik som vanlig pizza som du topper med det du måtte ønske av tilbehør.

Blomkålris – blomkålris går nok under betegnelsen «hipstermat». Dersom du vil ha en blomkålrett som er populær for tiden, er det helt klart blomkålris. Ikke uten grunn. Det er faktisk skikkelig godt og mettende, og minner på mange måter om ris. Blomkålen smaker ikke så mye i seg selv, så den kan brukes akkurat som ris, og er noe de fleste vil like. Det er et skikkelig godt tilbehør som kan brukes til så utrolig mange ting. Det er også det du bruker til for eksempel blomkålpizzaen over. Blomkålris har blitt spesielt populært som tilskudd i forskjellige salater.

Blomkålmos – er et skikkelig godt og sunt alternativ til potetmos. Blomkålmos er spesielt populært blant folk som liker å variere maten, og prøve nye ting, istedet for å være tilfreds med den samme klatten med potetmos hver gang.

Blomkålsuppe – er en av min familie’s store favoritter om høsten og vinteren. Den er skikkelig varmende og koselig å spise når det er mørkt og kaldt ute. Vi har flere varianter på suppen med både kamskjell og bacon i. Det er selvfølgelig helt valgfritt å tilsette dette, eller man kan tilsette andre ting. Er man vegetarianer eller veganer kan man tilsette sopp eller ovnstekte kikerter for eksempel. Denne oppskriften er egentlig bare et godt utgangspunkt som kan varieres og tilpasses til deg og din familie etter hva dere synes passer og er glad i.

Blomkålsalat – blomkålsalat fungerer både som en selvstendig rett eller som et tilbehør. Vi har her en oppskrift på en smakfull salat med herlige ig frise smaker fra bacon, vårløk og epler. Det er en rett som passer fint gjennom hele året, men blir egentlig oftest spist om sommeren.

Print Friendly, PDF & Email