Endelig fant jeg noe nytt å lage av bringebærene mine – bringebærmousse. Midt i bringebærsesongen – ca. juli-august – lurer jeg alltid veldig på hva jeg skal gjøre med disse prektige bærene. Bringebær egner seg fantastisk til desserter og kaker eller på frokosten.
Du kan for eksempel legge dem på chiapuddingen eller i en smuldrekake. Eller i havregrøten eller ostekake. Men jeg trengte litt ny inspirasjon synes jeg. Jeg fant ikke noe løsning, så jeg frøs heller ned en del bær.
Senere var jeg på besøk hos en venninne som hadde laget en frisk og utrolig smakfull mousse av ferske bringebær. Jeg tenkte at frosne bær også ville fungere.
Og det gjorde det i høy grad. Bringebærmousse er en skikkelig velsmakende dessert – ikke for søt, men en perfekt blanding av syrlige bær med den søte melisen.
Bringebærmousse – Oppskrift
Nå kan du jo kjøpe ferske bringebær hele året, men de er dyre, og de er ikke like gode som norske bær i sesong. Jeg vil derfor anbefale å lage moussen når bærene er i sesong. Eller som jeg, bruke frosne bær
Ingredienser til 4 personer
- 300 g bær
- ½ ss ferskpresset sitronsaft
- 50 g melis
- 3 gelatinplater
- 2½ dl fløte
- 1½ dl gresk yoghurt
- Litt mørk sjokolade
- Litt ferske bringebær
Slik lager du bringebærmousse
- Kok opp bærene med sitronsaft
- Hell bærene i en bolle med melis, smak til mengden melis
- La bollen stå tildekket i kjøleskapet til den er helt kald
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter
- Pisk fløten til en tykk krem
- Bland bringebærene med yoghurten
- Smelt gelatinen i en gryte ved svak varme eller over vannbad.
- La gelatinen avkjøles litt før du rører den inn med bringebærmoussen
- Bland halvparten av kremen inn i moussen – spar resten til serveringen.
- Hell moussen over i porsjonsformer eller en stor serveringsskål
- Sett skålen(e) på kjøl i minst 4 timer
- Hakk litt mørk sjokolade som du strør over bringebærmoussen og pynt med noen ferske bringebær.
Server med resten av kremen ved siden av, eller lag hjemmelaget is i tillegg.
Lag desserten gjerne dagen før den skal serveres.
Bringebærkake
Du kan også bruke bringebærmousse som krem mellom kakebunner til en stor marsipankake. Da holder det å bruke 2 gelatinplater i stedet for 3. Bruk gjerne samme pynt – krem, hakket sjokolade og ferske bær – på kaken.
Velbekomme