Fiskekaker med tunfisk er en perfekt måte å spise mere fisk på. Helsenorge anbefaler at man skal spise fisk 2-3 ganger pr. uke. Det kan være vanskelig å spise nok fisk dersom man ikke er så glad i fiskesmaken. Den gode nyheten er at fisk på boks også gjelder som en fiskemiddag og dermed er fiskekaker et perfekt alternativ.

Disse deilige fiskekakene du får en oppskrift på nedenfor er laget av tunfisk på boks. Fiskekaker er godt og ikke minst en lettere måte å få barn til å spise fisk på, enn mange andre fiskeretter.

tunfrikadeller

Uegnet for barn under 3 år

En viktig bemerkelse er at tunfisk ikke bør spises av barn under 3 år. Tunfisk og andre rovfisker kan ha et høyt innhold av kviksølv, som kan være skadelig for hjernen. Selv om tunfisk på boks inneholder svært lite kviksølv, anbefales det ikke til barn under 3 år. Barn mellom 3 og 14 år samt gravide og ammede bør høyst spise 1 alminnelig boks med tunfisk pr. uke.

Fiskekaker – oppskrift

Denne oppskriften på fiskekaker bruker tunfisk på boks. Oppskriften inneholder 2 bokser med tunfisk, noe som gir ca. 24 fiskekaker. Dersom alle spiser 6 fiskekaker hver holder denne oppskriften til 4 personer, dermed er det ca. ½ boks med tunfisk per person.

Ingredienser til fiskekaker med tunfisk

 • 2 bokser med tunfisk
 • 2 løk
 • 1 fdd hvitløk – eller etter smak
 • 1 liten rød chili
 • 2 egg
 • 1½ dl gresk yogurt eller liknende
 • 1 dl brødsmuler
 • Smør og olje til steking
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Hell vannet av tunfisken.
 2. Finhakk løk og chili.
 3. Bland løken, chilien og presset hvitløk med den avvannede tunfisken.
 4. Bland inn de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.
 5. Rør godt til det blir jevnt.
 6. La det hvile i ½ times tid.
 7. Form deretter blandingen til fiskekaker med en skje og stek dem i en stekepanne med en blanding av like mye olje og smør.

Tips: Vil du ha mer smak, kan du krydre kakene med friske, hakkede krydderurter – f.eks. persille, oregano eller litt mynte.

Tilbehør til fiskekaker med tunfisk

Hva skal du servere med de deilige fiskekakene? Her kan man jo velge og vrake, men jeg liker godt å servere dem med stekte poteter eller ris med hollandaisesauce som er smakt til med sitron. I tillegg kan du servere hva som helst av grønnsaker til – kokte grønnskaer eller salater som tomatsalat eller hvitkålsalat.

Hva med restene?

Fiskekaker kan gjerne fryses, men de kan risikere å bli litt vannet ut av det og siden de er så lette å lage er det ikke nødvendig å lage mengder av dem hver gang. Dersom det likevel skulle være noen til overs etter middagen så er de perfekte å bruke i matpakken dagen etter. De kan selvfølgelig varmes opp igjen dagen etter – eventuellt kan du ha dem som base til en annen middag.

Dersom du så etter en oppskrift med helt alminnelige fiskekaker kan du finne dem her.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
fiskekaker
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time