Frukt er noe av det beste vi mennesker vet. Disse er med oss hele livet, og vi elsker den søte smaken. Samtidig er de også sunne for kroppene våre. Det er med denne positive assosiasjonen at frukt har blitt involvert mye i spill.

Med årene skal det godt gjøres å finne en spilltype som ikke har involvert frukt. Spesielt på de enklere spillene, har disse virkelig stått sentralt. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forholdet mellom frukt og spill.

Fra automater til mobilspill

De siste årene har vi sett flere automater med temaet frukt hos diverse casino på nett, slik som Fruit Shop 98 blant annet. Frukt og spill har derimot hatt et ganske tett forhold helt fra de første spilleautomatene, enarmede banditter, kom på markedet.

Det er mange som spiller på disse automatene gjennom mobilen, men kanskje enda mer populære er spillene i form av apper. Her har spilltypen Candy Crush Saga tatt helt av. Dette er enkle spill som er fine å benytte seg av på blant annet bussen og andre steder en venter.

I App Store og hos Google Play, finner du i dag flere hundre spill som sentrerer rundt det samme konseptet og involverer frukt. Det er rett og slett fordi de aller fleste liker å spille når det er frukt involvert, siden det minner om et godt måltid med andre.

Hukommelsesspill med frukt

Vi husker vel alle hukommelsesspillene der vi la ned en rekke kort på bordet. Hver runde kunne vi løfte opp to kort, og målet var å matche disse. Matchet vi, kunne vi ta dette paret. Matchet vi ikke, skulle kortene legges ned og skjules igjen.

Målet var å huske hvor de forskjellige kortene var, og i mange tilfeller hadde dette spillet frukt som temaer. Det var dermed et mål om å huske hvor bananene og eplene lå. De ga deg nemlig en saftig gevinst – en seier over dine konkurrenter!

Hukommelsesspill med frukt lot oss også lære hvilke frukt som fantes. De aller fleste vet i dag om en rekke nye frukt grunnet disse spillene. Hvordan ellers ville en visst hva en papaya var for eksempel?

Puslespill, bingo, og mye mer!

Puslespill var et annet sted der vi så en god del frukt. Enten det var snakk om bare et titalls puslespillbiter, eller flere hundre – kanskje til og med tusen – hadde vi her en stor utfordring. Den utfordringen var å sette sammen et puslespill til et komplett bilde.

Noen spiller også bingo, der fruktene tar plassen til de ordinære tallene. Dette er en gøy måte å endre litt på et ellers så ganske staut spill. Et par frukt livner med en gang opp stemningen blant de som spiller.

Det finnes hundrevis av forskjellige måter å integrere frukt i spill på. Alt i fra automater til mobilspill, bingo, hukommelsesspill, og til og med puslespill. Mulighetene er mange. Det anbefales selvfølgelig ikke bare å spille med fruktene, men også å spise disse for et sunt kosthold!

 

Print Friendly, PDF & Email