Garam Masala er en indisk krydderblanding som du kan kjøpe i de fleste matbutikker, men det kan også lages selv. Om det blir bedre da? Selvfølgelig! Alt blir bedre hjemmelaget enn kjøpt. Da vet du også hva som er i. Det blir dessuten noe helt spesielt når du har laget det selv.

Mange anbefaler at du skal steker de hele krydrene før du knuser de. Det er en spesielt god ide ettersom det frigir lukt- og smaksstoffer. Dersom du ikke skal bruke krydderet umiddelbart er det ikke nødvendig, ettersom du frigjør lukt- og smaksstoffersom bare blir satt til side i krydderhyllen. Hvis du, derimot, lager og bruker det umiddelbart er det en god ide å steke de hele krydrene før du knuser dem.

Garam masala

Garam masala – oppskrift

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på garam masala. Noen av de mest brukte kryddrene i denne blandingen er kanel, kardemomme, koriander, muskat, nellik, paprika, pepper og spisskummen.

Hvis du lager en større porsjon kan du sette den i skapet og ha en fiks ferdig krydderblanding til neste gang du skal lage tikka masala. Da blir det bare å steke blandingen litt på en tørr panne før du tilsetter det i maten for igjen å frigjøre luft- og smakstoffene. Her får du min oppskrift på garam masala.

Dette trenger du

 • 1 liten kanelstang
 • 8 kardemommekapsler
 • 1 ss korianderfrø
 • 2 laurbærblader
 • ¼ muskattnøtt – revet
 • 7-8 nelliker
 • 1 ss hele sorte pepperkorn
 • 2 ss spisskummin

Slik lager du garam masala

 1. Tilsett alle krydrene i en blender eller morter – en blender er helt klart å foretrekke ettersom det er mye som skal males godt til et fint pulver. Du kan også bruke en kaffekvern
 2. Blend, mos eller kvern til du har et jevnt pulver
 3. Tilføy direkte i maten eller i et glass med tettsittende lokk. Oppbevares mørkt og ikke for varmt. Akkurat som annet krydder.

Bruk garam masala neste gang du lager en indisk rett.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Garam masala
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time