Det spiller egentlig ikke noe rolle om du bare er hobbykokk eller om du jobber på et profesjonelt kjøkken – godt renhold er ekstremt viktig i forbindelse med matlaging. Slurv med renholdet kan få helt fatale konsekvenser, som kan ramme både deg selv, familien din eller gjestene dine.

Tøffe krav til serveringssteder

Det stilles, heldigvis vil de aller fleste mene, tøffe krav til renholdsrutinene til norske serveringssteder. I alle de store byene finnes det selvfølgelig profesjonelle renholdere å velge mellom, uansett om det er renhold Bergen du er på jakt etter, eller renhold i en by som Oslo eller Trondheim.

Et profesjonelt renholdselskap vil selvfølgelig kunne utføre renhold, men når det gjelder servering og tilberedning av mat kan renholdselskapet faktisk ha en enda større rolle. På et vanlig kontor er det vanligvis ikke nødvendig at de ansatt vasker noe særlig mellom besøkene fra renholdspersonellet, situasjonen er en helt annen på et kjøkken. Der må absolutt alle ansatte ha et forhold til renhold, ryddighet og orden. Profesjonelle selskaper kan bidra med å sette renholdet i system, og eventuelt også tilby opplæring og råd.

Helse, miljø og sikkerhet er viktig

Det er mange ledere og ansatte som gruer seg når HMS kommer på tale, og noen vil sikkert også tenke at HMS bare handler om unødvendig papirarbeid. Likevel er det slik at det faktisk finnes HMS-risikoer på praktisk talt alle arbeidsplasser, og et restaurantkjøkken eller kantine er ikke noe unntak.

Når det gjelder renhold er det særlig sikkerheten til gjestene som spiser maten som er i sentrum, og det er ingen som jobber på et kjøkken som vil oppleve at gjestene blir matforgiftet eller syke som følge av dårlige renholdsrutiner. Derfor er det helt avgjørende med godt renhold, og det er noe som må være på plass fra dag én – uansett type serveringssted eller størrelse på kjøkkenet.

Print Friendly, PDF & Email