Dette indhold er sponseret

De fleste har et ønske om å kunne lage god og næringsrik mat – gjerne helt fra bunnen av. Men selv om motivasjonen er på plass, er det ofte ikke så enkelt å komme i gang. Dette skyldes i mange tilfeller at kjøkkenet er lite praktisk.

Når kjøkkenet ikke er tilrettelagt for matlaging, er det fort gjort å ty til halvfabrikata og raske løsninger. Vi skal her dele våre beste tips for hvordan du kan få et kjøkken hvor det er hyggelig og enkelt å lage god mat!

1. Sørg for å ha en god kjøkkenventilator

Opplever du at kjøkkenet blir fettete og røykfylt når du lager mat? Dette kan gjøre matlagingsprosessen mer tungvint og krevende. Med en ventilator til kjøkken kan du sørge for at lukt, fettpartikler og damp trekkes ut av kjøkkenet.

Mange har gamle ventilatorer som ikke lenger fungerer som de skal, og da er det på tide å bytte den ut. Sørg også for at du vasker filteret jevnlig, slik at det ikke samles opp for mye smuss og fett på avtrekksviften.

2. Ha gode oppbevaringsløsninger

Det er ikke noe hyggelig å lage mat på et rotete og uorganisert kjøkken. Har du mye skapplass er nok ikke dette et problem, men er kjøkkenet lite blir det ofte til at ting må oppbevares på kjøkkenbenken.

Både små og store kjøkken kan bli mer oversiktlige og ryddige med smarte oppbevaringsløsninger. Bruk bokser eller lignende til å få orden på ting, og sørg for at alt har sin faste plass.

Kjøkkenkniver kan for eksempel helge på en magnet på veggen, noe som gjør dem lett tilgjengelig og samtidig dekorative.

3. Dekorer med urter og fine skjærefjøler

Mange drømmer om å ha et kjøkken som er like fint som de man ser i magasiner og på blogger. Og med enkle grep kan du faktisk sørge for at kjøkkenet ser hakket mer proft ut!

Still noen fine skjærefjøler av tre mot veggen, og dekorer med friske, grønne urter og noen smakfulle olivenoljer.

4. Vask kjøkkenet jevnlig

Skal det være hyggelig å lage mat på kjøkkenet, bør det være rent og pent. Etter matlaging har kjøkkenet en tendens til å bli fettete og skittent, og dette bør vaskes bort hver gang du lager mat.

På den måten er kjøkkenet rent og innbydende neste gang du skal lage mat, noe som gjør prosessen litt kjekkere.

Lykke til!

Print Friendly, PDF & Email