Indrefilet av svin – er et stykke mørt og godt kjøtt. Du kan spise den stekt, fyllt eller innbakt. Som hel eller i skiver. Du kan også hakke kjøttet som en deig om du skal fylle kalkunen til Thanksgiving eller jul – du kan også lage pulled pork!

Så mulighetene er mange. Det eneste du aldri må gjøre er å oversteke indrefileten – uansett hvilket dyr den kommer fra – for da blir den tørr, seig og kjedelig. Et stykke indrefilet av svin skal ha et kvartes tid – eller sentrumstemperatur på ca. 55° C, uansett om den stekes i stekepanne, kjele eller i ovnen.

Den oppskriften på indrefilet av svin som du får her er tilbredt i ovnen, men jeg har marinert den først.

 

Indrefilet av svin – oppskrift

Indrefilet av svin behøver ikke å langtidsmarineres, en halvtimes tid er nok. Selvfølgelig gjør det ikke noe om man lar kjøttet ligge litt lengre i marinaden.

4 personer

1 time

Middag

Ingredienser

 • 2 små fedd hvitløk
 • 1 ss brun farin
 • 2 ss sojasaus
 • 2 ts tørket chili
 • 1 indrefilet av svin
 • Salt og pepper

Slik lager du indrefilet av svin

 1. Skrell hvitløksfeddene og press dem.
 2. Ha dem i en plastpose som er beregnet til mat og som er stor nok til å rumme ditt stykke indrefilet av svin.
 3. Ha brun farin, sojasaus og chili i posen. Bland det godt sammen.
 4. Ha kjøttet i posen, lukk den og masser marinaden godt rundt kjøttet.
 5. Legg posen med innholdet i kjøleskapet i ca. ½ time.
 6. Formvarm ovnen på 220° C.
 7. Ta indrefileten opp av marinaden og legg den over i et ovnfast fat med det av marinaden som følger med – resten kan brukes i sausen – dryss med salt og pepper.
 8. Sett fatet i ovnen når den er varm og stek stykket indrefileten i ca. 15 minutter eller til den har en sentrumstemperatur på ca. 55° C.
 9. La indrefileten hvilke i minst 10 minutter. Deretter kan den skjæres i tykke skiver.

Det er en smakssak hva du vil servere med ditt stykke indrefilet av svin. Du kan servere stekte poteter eller hasselbakte poteter eller få inspirasjon til andre typer her. I tillegg kan du servere en hvitkålsalat eller dampet brokkoli og en saus lagd av resten av marinaden, buljong og fløte, smakt til med salt, pepper og paprika. Ellers kan du finne mer inspirasjon til sauser her.

Lykke til og velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email