Nå som fotball VM i Qatar er i ferd med å gå av stabelen, er det god grunn til å begi seg ut på fristende fristelser fra det lille arabiske landet. Med fotball, god mat og betting sider Norge som https://rabona.com/no/sport vil stemningen i hjemmet garatert nå klimaks før første kampen er omme. Vi har fått tak i en autentisk og deilig rett fra Qatar for å gjøre opplevelsen komplett.

Mer enn bare tipping

Med den digitale innmarsjen er det nå enklere enn noen gang å følge med på fotball VM gjennom betting sider i Norge. Det gjør det mulig å prøve seg på live betting og delta på casino kampanjer under den spennende begivenheten, enten du bruker telefonen, nettbrettet eller datamaskinen din. Derimot er ikke gambling og tipping de eneste ingrediensene man trenger for å gjøre fotballopplevelsen enda bedre. Med god mat fra vertslandet Qatar vil du nesten føle at du er i Doha under begivenheten.

Lasagne på arabisk vis

I Qatar er Tannour en populær rett, og ofte omtales det som qatarsk lasagne. En rett som kanskje minner litt om den vestlige retten, men med enda flere smaker enn vi vanligvis er vant med. For å gjøre fotball VM komplett med betting sider Norge og lokal mat fra Qatar, bør du med andre ord fylle kjøkkenet med en rykende fersk Tannour. 

Dette trenger du:

1 kg lammekjøtt, eller eventuelt kylling

1,5 liter vann

3 finhakkede hvitløksfedd

1 finhakket løk

1 ss rapsolje

1 ss tomatpuré

3 store poteter, delt i fire

1 squash, delt i små terninger

1 stor gulrot, delt i fire

1 stor paprika, delt i terninger

4 mellomstore tomater, hakket

2 hele limu amani, eventuelt 2-3 ss sitronsaft eller limejuice

1-3 grønne chili

3 terninger med kyllingbuljong

1 ss arabisk krydderblanding (baharat)

1 ts kanel

1 ts gurkemeie

1 ts sitronpepper

1 ts karri

1 ts koriander

1 ts kardemomme

1 ts chilipulver

5 tortillalefser

Finhakket koriander etter smak

Selv om listen med ingredienser kanskje er lang, er de fleste av krydderne vanlige krydder i norske husholdninger. Med andre ord vil det være en enkel rett å blande sammen, spesielt siden den nesten lager seg selv. Da kan du finne frem betting sider Norge mens maten lages og lade opp stemningen til fotballkampen.

Slik gjør du:

  • Kok kjøttet i vann i omtrent 1 time. Deretter siler du av kjøttkraften og sparer den til senere.
  • Ha olje i en stor kjele og sauter løken til den får en gyllenbrun farge. Rør inn hvitløk. 
  • Tilsett tomatpuré og alle grønnsakene utenom squashen. Bland alle grønnsakene godt sammen med tomatpuréen. 
  • Tilsett kjøttet, kjøttkraften, buljongterningene og alle krydderne, forutenom frisk koriander. Spe med mer vann ved behov.
  • Gi det et oppkok og la det småkoke i rundt 10-15 minutter til potetene nesten er gjennomkokt. Tilsett squash og hakket koriander. La det koke videre til squashen er mør.
  • Ta kjøttet og grønnsakene ut av kjelen og ha det på en tallerken. 
  • Finn frem en dyp skål og anrett en tortillalefse. Hell litt av sausen over. Gjenta prosessen til alle tortillalefsene ligger i skålen og er innsvøpt av sausen. Topp med kjøtt, grønnsaker og resterende saus. 

De siste årene har antallet vegetarianere og veganere økt, og det er selvsagt mulig å forvandle denne retten til en vegetarisk eller vegansk versjon. Bytt ut kjøttet med noen flere grønnsaker, og bytte ut kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong. Dersom du er veganer, må du sjekke at tortillalefsene du velger er veganske – ellers trenger du ikke bytte ut noe som helst. Da gjenstår det bare å nyte fotball VM og la den arabiske lasagnen varme deg i vinterkulden!

Print Friendly, PDF & Email