Kyllingkjøttboller er en av de tingene som er smarte å lage dersom du sliter med å få ungene til å spise grønnsaker. Du kan nemlig enkelt lure inn grønnsaker i bollene uten at ungene smaker at de er der. Det er også en god måte å bruke opp eventuelle grønnsaksrester du har liggende.
Kyllingkjøttdeig er nøytralt i smaken, så du kan enkelt tilsette det du ønsker eller har av råvarer for å sette smak på kjøttbollene. Kyllingkjøttboller er jo egentlig laget av en farse av blandet kyllingkjøtt. Men ut fra dette er det uendelig mange variasjoner på disse kyllingkjøttbollene. Ja, jeg vil nok si at det kanskje er enda flere muligheter med kyllingkjøttbollene enn vanlige kjøttboller. Når det er sagt, så må det ikke være kjøttdeig av kylling i disse kjøttbollene.
Kyllingkjøttboller – Oppskrift
Som nevnt kan kyllingkjøttboller varieres på mange måter. Dette kan du gjøre ved å tilsette forskjellige krydder etter hva dere liker best. Du kan også variere dem med å tilsette forskjellige grønnsaker. Alt fra brokkoli, gulrøtter og paprika synes jeg passer godt. Du kan også tilsette forskjellige ferske urter, som persille, dild, gressløk ja, hva du kunne tenke deg. Jeg lager mine til mann og barn, så derfor er denne barnevennlig.
Ingredienser til 4 personer – og kanskje 1 matpakke
- 1 løk
- 2-3 gulrøtter
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 3 ss mel eller havregryn
- 1 ss hakket persille
- 1 ss gressløk
- 1 dl vann
- Olje og/eller smør til steking
- Salt og pepper
Slik lager du kyllingkjøttboller
- Finhakk løk
- Rasp gulrøtter
- Bland løk, gulrøtter og kyllingkjøttdeig i en bolle
- Tilsett mel, hakket persille og gressløk og bland alt godt sammen
- Tilsett vann til du får en sammenhengende og fast farse. Krydre deigen med salt og pepper
- Form farsen til små boller med en skje og stek dem i en stekepanne med olje/smør
- Snu kjøttbollene når de er brune, og stek på andre siden. Sørg for at de er gjennomstekt
Du kan gjerne erstatte gulrøttene med andre grønnsaker. Det bør til sammen være cirka halvparten så mye grønnsaker som kjøtt, altså ca. 200 gram.
Det er vanskelig å si hvor mye vann du trenger fordi det kommer ann på saftigheten på grønnsakene. Dess saftigere de er, jo mindre vann trenger du.
Tips: Kjøttbollene får en mykere indre og sprø skorpe når de lages uten egg. Dersom du vil servere disse som burgere på brød og gjerne vil ha de fastere kan du med fordel erstatte en del av vannet med et egg.
Tilbehør til kyllingkjøttboller
Du trenger selvfølgelig tilbehør til kyllingkjøttbollene. På bildet overfor har jeg server dem med en sursøt saus og råstekte poteter. Du kan også servere kyllingkjøttbollene med det tradisjonelle tilbehøret til kjøttboller, altså brun saus, potetmos og kokte erter. Det er mange gode måter å servere kyllingkjøttboller på, så prøv deg frem.
Velbekomme