Norge er et av de mørkeste og kaldeste landene i verden, og derfor er det ikke rart at de aller fleste av oss ønsker å få mest mulig ut av hvert eneste sekund av sommeren – også når det kommer til matlagingen. For det er ikke bare spennende å spise de ingrediensene som er i sesong om sommeren, det er også spennende å se på hvordan vi lager mat og ikke minst utnytte muligheten til å lage mat på grillen i stedet for på stekepannen.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette og komme med noen tips til hvordan du kan lage mest mulig mat ute i sommer. 

Velg en skikkelig god grill 

Selv om de små runde kullgrillene er koselige og nesten nostalgiske, så er det ikke disse grillene som egner seg best til å tilberede skikkelig gode grillmiddager på om sommeren. Nei, her er en skikkelig god gassgrill en mye bedre løsning! Det å ha en gassgrill med plass til å lage skikkelig mat er noe som kan endre hele opplevelsen av det å lage mat ute.  

Det å ha det riktige utstyret er viktig, for det å lage mat ute kan by på mange begrensninger, og da er det ikke så gøy å lage mat. Men med det rette utstyret får man virkelig muligheten til å briljere med spennende grillmiddager. 

Prøv deg på forskjellige retter og ingredienser 

Grillmat trenger ikke å være koteletter, pølser og burgere. Selvsagt kan det det, men det er mange spennende muligheter. Alt du lager inne, kan du i grunnen lage på grillen. Bare stek kjøttet og grønnsakene på grillen i stedet for – resultatet, og smaken, blir helt nydelig! 

Det gjelder å bare prøve seg frem. Det kan godt hende at noe ikke funker så bra, men det går jo helt fint. Det å prøve og feile er en naturlig del av det å lage mat på en ny måte, så ikke la frykten for å feile holde deg tilbake. Og du kan jo alltids ha en Grandiosa i fryseren i tilfelle alt skulle gå helt galt.  

Det å utfordre seg selv på denne måten er en spennende måte å utvikle seg på, og det er i tillegg noe både du og hele resten av familien kommer til å sette stor pris på, så det er bare å komme i gang – du kommer ikke til å angre på det. 

Print Friendly, PDF & Email