Middelhavskjøkkenet er kjent for sine deilige smaker, sunne ingredienser og rike kulturarv. Hvis du er en matelsker som ønsker å reise fra Norge for å smake på noen av de beste middelhavsrettene, er det noen få destinasjoner som er verdt å vurdere.

 

Med travelmarket.no kan du enkelt forberede deg på et mateventyr til de beste europeiske reisemålene og smake på de autentiske middelhavssmakene.

Spania

 

Spania er et av de mest populære reisemålene for middelhavsmat, og det er lett å se hvorfor. Landet er hjemsted for noen av verdens beste sjømat, og dens berømte paellaretten er noe du må forsøke. Paella er en tradisjonell risrett som tilberedes med en rekke ingredienser som sjømat, kylling og grønnsaker. I tillegg er Spania kjent for sine tapas, som er små tallerkener med mat som er perfekte for å prøve en rekke retter. Byer som Barcelona og Madrid er flotte steder å utforske spansk mat, hvor du kan finne tradisjonelle restauranter og trendy tapasbarer.

 

Italia

 

Et annet flott reisemål for middelhavsmat er Italia. Det italienske kjøkkenet er kjent for sine deilige pastaretter, og det er mange varianter å prøve som spaghetti carbonara, lasagne og fettuccine alfredo. Pizza er også en populær rett i Italia og det er et must å prøve når du besøker landet. Pizzaen i Italia er typisk laget med en tynn skorpe og enkelt pålegg, i motsetning til pizzaen i amerikansk stil som er populær i Norge. Byer som Roma, Firenze og Venezia er flotte steder å utforske italiensk mat, hvor du kan finne tradisjonelle trattoriaer og trendy pizzeriaer.

 

Hellas

 

Hellas er et annet middelhavsland kjent for sin deilige mat. Gresk mat er preget av bruk av ferske ingredienser som olivenolje, urter og sjømat. Noen populære greske retter å prøve inkluderer moussaka, en lagdelt aubergine- og kjøttrett, og tzatziki, en yoghurt- og agurkdressing. I tillegg er det greske kjøkkenet kjent for sine deilige kjøttretter, som souvlaki, som er grillede kjøttspyd, og gyros, som er kjøtt tilberedt på en vertikal spytt. Aten er et flott sted å utforske gresk mat, hvor du kan finne tradisjonelle tavernaer og trendy restauranter.

 

Vær

 

Når du planlegger reisen din, er det viktig å huske på at middelhavslandene kan være ganske varme i sommermånedene, så det er best å planlegge reisen i skuldersesongen (vår eller høst) for å unngå varmen.

 

Spania, Italia og Hellas er alle flotte destinasjoner for middelhavsmat, og hvert land har sine egne unike retter å prøve. Med litt planlegging kan du ha et deilig og hyggelig middelhavsmateventyr.

 

Print Friendly, PDF & Email