For å leve et sunt liv, må man også spise sunn mat. Du kan ikke bare trene og fortsette med søtsaker, kake og hamburgere eller annen hurtigmat. Du trenger mat du vet noe om, og mat du kan være sikker på at er bra for deg. Det er veien til en sunnere livsstil.

God tilgang på pleieprodukter og medisinsk utstyr

Sunnhet er viktig, og heldigvis blir vi nordmenn mer og mer klare over hvor viktig det er å trene og spise sunt. God helse er generelt noe som opptar oss nordmenn utrolig mye, og profesjonelt utstyr og pleieprodukter for å ta vare på, og forbedre helsen vår er ikke lenger forbeholdt sykehus, klinikker og forskjellige spa- og helseinstitusjoner. I dag kan like gjerne private som profesjonelle få tak i det beste utstyret og midlene fra nettbutikker som Abbott og lignende. 

Urter, frukt og grønnsaker fra hagen

Tomater er noe de fleste av oss liker, men ofte kan det være tvil om hvor den kommer fra, og ikke minst om hva den har blitt behandlet med. Så for å unngå problemer som dette, kan man plante sine egne tomater. Det samme kan man gjøre med agurker, gulrøtter, urter, frukt og mange andre godsaker.  

Når noe kommer direkte fra din egen hage, er det stor sjanse for at du kan smake en stor forskjell. Hvis du for eksempel skal bruke tomatene allerede i kveld, er det bare å plukke tomatene rett før du skal spise. Det er dette som virkelig kan kalles friske og nyplukkede grønnsaker, og det smaker alltid bedre. Hvis maten smaker godt, får man enda mer lyst til å spise den sunne maten. Det er ingen tvil om at det er veldig vanskelig å fortsette å spise sunt hvis det ikke smaker godt. Her kan friske grønnsaker virkelig gjøre en forskjell.  

Lag maten selv

Det er ingen bedre måte å lage mat på enn å gjøre det selv. Alle kan lage mat, og nettet er fullt av kokebøker og oppskrifter. Ved å lage din egen mat er du sikker på hva du spiser. Du kan derfor lettere måle og beregne hvor mange kalorier det er i maten, hvor mye fett, både umettet og mettet, hvor mange fibre, hvor mange proteiner og så videre. Mange nordmenn er utrolig gode til å måle puls og bruke blodtrykksapparat, men det er også viktig å måle hva maten inneholder.

Ved å lage din egen mat kan du se hva du spiser. Hvis du spiser for mye, vet du hva du spiste for mye av. Med urter, frukt og grønnsaker fra hagen er du også sikker på at maten er helt giftfri. Dermed er du på vei mot en sunn livsstil.

 

Print Friendly, PDF & Email