Det er mange nordmenn som sliter med smerter i rygg og nakke i dag. Dette skjer av en kombinasjon av ting. For det første bruker vi mer tid foran skjermen enn noen gang, og flere av oss er også på hjemmekontor. Dette er sjeldent de mest ergonomiske arbeidsplassene, og de har forårsaket problemer for mange oppgjennom.

Grunnen til ryggsmerter

Til å starte med trodde man ikke at hjemmekontoret skulle være et varig men, etter snart to år ser vi at dette var feil. Dersom man ikke investerte i gode kontormøbler til å starte med så kan dette ha konsekvenser den dag i dag. I tillegg til dette finnes det også mange andre grunner til at man har vondt i ryggen. Det kan for eksempel komme av feil trening, dårlige sko, en seng som ikke passer din kropp og lignende.

Oppsøk profesjonelle

Det finnes enkle grep man kan ta i hverdagen for at ryggen kan føles bedre, samt å ta smertestillende eller kjøpe reseptfrie legemidler. Er plagene varige er det viktig at du oppsøker profesjonelle slik at du kan få god hjelp tidlig. Slik hjelp kan du få hos Klinikk for alle, der de har en rekke behandlinger som kan hjelpe deg. Her får du god oppfølgning, og kan få svar på alle spørsmål. Det å ha vondt i kroppen vil ikke bare hindre deg fra å leve livet ditt som normalt, det er også et stort stressmoment i hverdagen. Derfor er det alltid anbefalt å oppsøke klinikken dersom du har vondt i ryggen, eller andre kroppslige plager.

Grep du kan ta selv

Det er betryggende å vite at det alltid står noen profesjonelle klare til å hjelpe deg om du skulle ha vondt, men det finnes også enkle grep du selv kan ta. Disse kan forebygge ryggsmerter, og hjelpe deg slik at smertene ikke blir verre eller varige. Et generelt godt tips er å bevege på kroppen. Gå turer, tren og lag et opplegg som passer deg og ditt behov. Her er det viktig at du har gode sko som støtter deg.

Et annet tips er å sørge for god holdning, særlig hvis man jobber ved en pult store deler av dagen. Her gjelder ikke bare stolen du sitter i, men også høyden på skjermen du ser inn i. du kan også skaffe deg en justerbar pult. Invester i ergonomiske møbler som støtter deg gjennom hele arbeidsdagen. I tillegg til dette er det alltid smart å ta gode pauser der du får strekt og beveget på deg. Ta en pause fra datamaskinen og gå deg en tur, gjør yoga eller bare strekk litt ut. Dette kan bety mye for å opprettholde en frisk og sterk kropp.

Print Friendly, PDF & Email