Få oversatt matbloggen – bli mer internasjonal

Få oversatt matbloggen – bli mer internasjonal

Annonse Det er mange som har en matblogg og som kanskje kunne tenke seg å slå gjennom litt mer internasjonalt og dele kunnskap og innhold med internasjonale lesere. Det er jo bare dessverre ikke sånn at alle som har en matblogg kan mange språk og har mulighet for å...

Cocktails til middagsselskapet

Cocktails til middagsselskapet

Skal du ha middagsselskap, er en god velkomstdrink det som kan legge grunnlaget for kvelden. Vi elsker gode smaker. Det får oss i godt humør, og vi mingler enklere med en drink i hånda. Visste du at du også kan bytte ut vin og øl til middagen, og heller servere en...

Peppersaus

Peppersaus

Peppersaus høres ofte i samme setning som pepperbiff, indrefilet eller noe liknende. Men hva er egentlig galt med å servere peppersaus til andre retter? Til kjøttpudding for eksempel? Ingenting! Spis peppersaus til kjøttpudding hvis du vil. Peppersaus er...

Brunsviger

Brunsviger

Brunsviger er en luftig gjærkake, som fylles med et søtt lag av smeltet farin og smør. Benevnelsen brunsviger kommer av det tyske byen Braunschweig - men hvorfor vet jeg ikke, så kanskje det er som wienerbrød som ikke har noe å gjøre med Wien å gjøre.  Rundt om i hele...

Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie er en kake som er laget av en blanding av banan og toffee (karamell). Og det kan da kun bli godt. Banoffee pie er en engelsk dessertkake, men den skal ikke stekes. Istedenfor skal banoffee pie stå kaldt, så den kan bli fast og god.  Der kan din banoffee...

Kokosboller

Kokosboller

Kokosboller - finnes i mange ulike typer, kvalitet og smak. De kan kjøpes billig i matbutikker eller dyre hos ulike bakere. Men uansett er det ikke mange kjøpte kokosboller som kan måle seg med de hjemmelagde.  Det er bare noe med å servere hjemmelagde kokosboller....

Om GodtNoe

Vi i GodtNoe ønsker å spre matglede gjennom varierte oppskrifter. Vårt fokus er å spre kunnskap og glede ved matlaging gjennom et mangfoldig utvalg. Her finner du oppskrifter på blant annet bakst, raske, billige, tradisjonelle og internasjonale retter. GodtNoe er en den norske utgaven av den opprinnelig danske siden “Hurtigmums.dk”. Vi vil gi deg gode tips til alt fra matpakketips til juleretter. Håper du finner inspirasjon og glede til matlaging på siden vår.

 

Besøk vår partner: Last ned de beste programmene, driverne og spillene på downloadcentral.no.

Middag

Mini Gastric Bypass: 5 steg til vekttap

Mini Gastric Bypass: 5 steg til vekttap

Foto: Shutterstock.com Nå for tiden finnes det ulike typer av slankeoperasjoner, og noen av disse er minimalt invasive kirurgier . Moderne kirurgiske behandlinger, slik som mini gastrisk bypass, medfører ikke nødvendigvis store arr - les videre om den nye tilnærmingen...

Oppskrifter etter høytid

Porchetta

Porchetta

Porchetta er en italiensk grisestek, eller såkalt ribberull. Porchetta brukes ofte som slaktet, som krydres og rulles utenpå krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruke metoden på en liknende stek som du marinerer med de italienske inspirerte krydderier og...

Nasjonale retter

Selv om vi på GodtNoe elsker tradisjonelle norske retter, elsker vi også å prøve retter fra andre nasjonaliteter. Derfor kan du finne retter fra Tyrkia, India og Italia på GodtNoe, slik at du kan variere i hverdagen.

Italienske retter

Tyrkiske retter

Franske retter

Mexicanske retter

Indiske retter

Arabiske retter

Baking

Eplemuffins

Eplemuffins

Disse eplemuffins lever opp til deres navn. De er fylt med gode, deilige epler. Det gjør også at eplemuffins blir mykere og det kan virke som de ikke er helt gjennomstekt, selv om de er det. Men eplemuffins smaker vanvittig godt, og de holder seg friske og saftige...

Sukkerbrød

Sukkerbrød

Jeg baker ofte selv sukkerbrød, når vi skal ha for eksempel bløtkake. Det gjør jeg for det første fordi jeg synes mine sukkerbrød smaker bedre og de er ikke så tørre. For det andre fordi vi ofte er for mange til en enkelt kake og for få til to, dersom sukkerbrød til...

Sjokoladekake

Sjokoladekake

Når du har til på sjokoladekake så bør den være lett å lage og rask å bake, samtidig som den skal dekke ditt sjokoladeunderskudd og smake godt. En lett sjokoladekake skal være rask å røre sammen, så den kan komme raskt inn i ovnen og raskt ut igjen.  Den aller...

Eplepai

Eplepai

Har du selv epler i hagen så er det jo opplagt at du må bruke dem til en deilig eplepai. Den sprøe bunnen og de myke, seige, epleskivene er en fantastisk kombinasjon. Om du ikke har epler av egen høsting, så koster epler heldigvis ikke en formue, og det skal heller...

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Gudene vet om sjokoladefondant først ble lagd ved et uhell? En vanlig kake eller muffin som ikke skulle bli flytende, men ikke ble ordentlig gjennomstekt. For det er faktisk det sjokoladefondant er. En sjokoladekake som ikke er gjennomstekt.  Det er også det...

Smørkrem

Smørkrem

Smørcreme har med bakverk å gjøre. Du kan ha smørkrem i kaker, pynte kaker med den eller smøre en kake med den, hvis du for eksempel skal ha fondant på kaken. Det kan være litt forskjell på konsistensen av ulike smørkrem, og de kan ha ulik smak.  Vil du lage en...

Print Friendly, PDF & Email