Kokt skinke

Kokt skinke

Kokt skinke er noe av det letteste i verden å lage. Tilbehøret kan kanskje være vanskelig, men skinken ... det er lett! Tross det smaker kokt skinke er jo vanvittig god. Den er også billig. Det er vanskelig å finne svinekjøtt, som koster mindre enn røkt skinke. Ok,...

Italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller er mer enn bare et vanlig måltid. Det er stemning! Det er vanskelig å spise italienske kjøttboller uten å drømme seg sånn ca. 60-65 år tilbake. Tilbake til et bord under åpen himmel og varmere himmelstrøk. Et bord laget av toppen av en tønne med...

Laks på grill

Laks på grill

Tidligere når vi nordmenn grillet, grillet vi biff, pølser, steaks og spareribs, men nå har vi heldigvis funnet ut at kylling og laks på grill også smaker kjempegodt. Du kan grille laks med og uten skinn, og du kan grille en hel lakseside eller laksefileter - og ja,...

Kanelkake

Kanelkake

Når jeg baker kanelkake sier familien min alltid, "åå, det lukter jul" eller "uhm, det smaker jul". Så hva er det med kanel og jul? Drar du til Mexico eller India f.eks så er jo kanel nærmest spist til hverdags. De har det i alt fra gryteretter til brød og kaker. Så...

Drømmekake

Drømmekake

Drømmekake er jo et genialt navn til en kake. Men ifølge min overbevisning kunne alle kaker bære navnet, drømmekake. Jeg har egentlig aldri vært den store kakespiser, men etter jeg selv har fått interesse for å bake så ... nå - jamen, jeg elsker alle kaker. Alle kaker...

Crepes

Crepes

Crepes er fransk for pannekake.  Det kalles egentlig crepes Suzette, der Suzette er et jentenavn. Så crepes Suzettes er altså Suzettes pannekaker. Opprinnelig er det pannekaker som er smakt til med mandarin og skall fra mandarinen og med mer likør. Regelen sier at de...

Om GodtNoe

Vi i GodtNoe ønsker å spre matglede gjennom varierte oppskrifter. Vårt fokus er å spre kunnskap og glede ved matlaging gjennom et mangfoldig utvalg. Her finner du oppskrifter på blant annet bakst, raske, billige, tradisjonelle og internasjonale retter. GodtNoe er en den norske utgaven av den opprinnelig danske siden “Hurtigmums.dk”. Vi vil gi deg gode tips til alt fra matpakketips til juleretter. Håper du finner inspirasjon og glede til matlaging på siden vår.

 

Besøk vår partner: Last ned de beste programmene, driverne og spillene på downloadcentral.no.

Middag

Kokt skinke

Kokt skinke

Kokt skinke er noe av det letteste i verden å lage. Tilbehøret kan kanskje være vanskelig, men skinken ... det er lett! Tross det smaker kokt skinke er jo vanvittig god. Den er også billig. Det er vanskelig å finne svinekjøtt, som koster mindre enn røkt skinke. Ok,...

Oppskrifter etter høytid

Pavlova

Pavlova

Pavlova er en dessert som er laget av marengs og fylt med krem, friske bær og frukter. Man kan pynte pavlovaen med sjokolade, nøtter, melis og liknende – alt står på kreativiteten. Desserten er oppkalt etter den russiske ballerina Anna Pavlova, da hun var på besøk i...

Nasjonale retter

Selv om vi på GodtNoe elsker tradisjonelle norske retter, elsker vi også å prøve retter fra andre nasjonaliteter. Derfor kan du finne retter fra Tyrkia, India og Italia på GodtNoe, slik at du kan variere i hverdagen.

Italienske retter

Tyrkiske retter

Franske retter

Mexicanske retter

Indiske retter

Arabiske retter

Baking

Pirogger

Pirogger

Pirogger - er en russisk rett. Den er laget av gjærdeig eller butterdeig. Det er en lukket pai med fyll i. De små piroggene kan lett spises med én hånd og kalles tradisjonelt pierogi, men det er ikke så mange som kaller dem det. I min verden - og i mange andres - er...

Pavlova

Pavlova

Pavlova er en dessert som er laget av marengs og fylt med krem, friske bær og frukter. Man kan pynte pavlovaen med sjokolade, nøtter, melis og liknende – alt står på kreativiteten. Desserten er oppkalt etter den russiske ballerina Anna Pavlova, da hun var på besøk i...

Naanbrød

Naanbrød

Det er egentlig litt feil å kalle retten for naanbrød ettersom 'naan' er det persiske ordet for brød. Vi kaller da det egentlig da for brødbrød. Menmen, det er jo greit med det "forklarende" ordet i tillegg her i Norge da. I India og indiske restauranter får man stort...

Kransekakestenger

Kransekakestenger

Kransekake eller kransekakestenger må nok være den største festkaken i Norge. Kransekaken finner vi stort sett alltid til 17. mai, bryllupp, konfirmasjon og jul. Men hva med å servere den i stenger i stedet for tårn? Man kan jo lage hvilke former man vil av...

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Kokosmakroner er en tradisjonsrik søt julebakst i Norge. En perfekt kokosmakron er sprø på toppen og seig inni, men det er ikke vanskelig å få til. Kokosmakroner er en tradisjonsrik bakst som har vært bakt siden 1500-tallet, sasnnsynligvis fra Italia. De fleste land,...

Sjokoladekake med kjeks

Sjokoladekake med kjeks

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage en sjokoladekake med kjeks. Jeg likte ikke kaken selv da jeg var liten, så jeg har derfor ikke laget den i frykt for at ingen andre i familien heller skulle like den. En uke vi skulle ha besøk fikk mannen lyst på kaken, så...

Jødekake

Jødekake

Jødekake er herlige gammeldagse småkaker. Jødekaker er en type småkaker med opphav fra en gruppe jøder fra Spania og Portugal. De tok med seg både muslimske og jødiske kokekunster med blant annet noe som lignet disse kakene. Karakteristisk for disse kakene er at det...

Proteinrike rundstykker

Proteinrike rundstykker

Proteinrike rundstykker er rett og slett rundstykker med mer protein. Disse rundstykkene inneholder cottage cheese, som har mye proteiner. Cottage cheese er en svakt syrlig ost av pausterisert skummetmelk som syrnes. Dette er altså en litt annerledes oppskrift på de...

Eplecrumble

Eplecrumble

Eplecrumble er et av de enkleste bakverk som finnes. Ja, dette gjelder ikke bare eplecrumble, men alle. Så synes du generelt det er vanskelig og krevende å bake, så lag bare en crumble. Det smaker herlig og er enkelt å lage. Det eneste som kan gå galt - utover at den...

Print Friendly, PDF & Email