Sarah Bernard kaker er oppkalt etter en franskmann. Nemlig en skuespillerinne av samme navn. Sarah Bernard kakene ble «oppfunnet» i forbindelse med hennes prestasjon av hennes erindringer i København i 1911. 

Sarah Bernard kaker består av en makronbunn med sjokoladekrem eller – mousse overtrukket med mørk sjokolade. Sjokolade med sjokolade på. Herlig!

Har du aldri smakt Sarah Bernard kaker, så bør du unne deg selv å gjøre det. Det blir ikke siste gang. Og serverer du dem til dine gjester, vil du høre et stille sukk og et nytelsesfullt uuuhmm gå igjennom stuen, når de tar den første munnfull. 

Sarah Bernard kaker – oppskrift

Du kan nok regne ut at sjokolade på sjokolade på, kan bli en søt – om enn deilig – affære, derfor behøver ikke Sarah Bernard kakene å være så store. Det tar litt tid å lage Sarah Bernard kaker fordi de skal stivne, og stivne, og stivne – ja, flere ganger. Men det er til gjengjeld lett å lage de små, søte herlighetene. 

15 kaker

4T40M

Kos

Ingredienser

 • 1 dl kremfløte
 • 115 gram mørk sjokolade
 • 15 makroner

Slik lager du Sarah Bernard kaker

 1. Kok opp fløten. 
 2. Brekk imens 40 gram av sjokoladen i mindre stykker. 
 3. Ha den knekkede sjokoladen i fløten, og la den smelte under omrøring. 
 4. La alt simre ved svak varme i ca. 5 minutter. 
 5. Ta gryten av varmen, og sett kremen i kjøleskapet tildekket til den stivner – det tar ca. 3 timer til denne porsjonen. 
 6. Pisk kremen opp, og fordel den på den flate siden av makronene, sånn at det blir en slags topp på den. 
 7. Sett kakene kaldt igjen i noen timer – eller ihvertfall en time – til kremen har satt seg. 
 8. Smelt resten av sjokoladen over vannbad, og pensl eller smør den på sjokoladekremen. 
 9. Still igjen kakene kaldt, til de skal spises – gjerne til neste dag. 
 10. Sarah Bernhard kakene serveres kalde. 

Tips til å lage Sarah Bernard kaker

Tips 1: Lager du en større porsjon, tar det lengre tid for kremen å stivne. Hvis du vil unngå det, så del den opp i to porsjoner før du setter den kaldt. 

Tips 2: Du kan også smøre kakene med smeltet lys melkesjokolade, eller du kan lage sjokoladekremen med lys melkesjokolade, og fortsatt overtrekk med mørk sjokolade. 

Tips 3: Har du mikrobølgeovn, kan du smelte sjokoladen i den, men husk, at den ikke må bli for varm – aldri over 34°C – da blir den grå og kjedelig og får heller ikke den deilige «knekken». 

Tips 4: Oppbevar kakene i kjøleskapet, hvis de ikke skal spises med en gang. Jeg har hørt at Sarah Bernard kakene kan fryses og tas opp ½ time før de skal serveres, men jeg har ikke prøvd. 

Sarah Bernard kakene skal stivnes om igjen og igjen, og dermed tar de også lengre tid. Du kan jo selvfølgelig gjøre ting i mellomtiden, men om gjestene kommer om ikke altfor lenge, kan det bli vanskelig. Smeltet sjokolade må naturligvis stivne for å få denne knekken, men om du har litt mindre tid kan du prøve å lage punsjboller eller mozartkuler. Men nå vet du ihvertfall hvordan du lager Sarah Bernard kaker, så bør du sette av tid en gang til å lage dem for de smaker helt fantastisk. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Sarah Bernard
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)