Selv om du gleder deg til å holde et middagsselskap, kan det være tusen forskjellige tanker som dukker opp når du er vert for selskapet. Det er helt normalt å stresse litt med å skulle holde middagsselskap, selv om det bare er et selskap med gode venner. Hvis du vil kvitte deg med alle bekymringene og gå rett til den morsomme delen, kan du lese videre nedenfor. Her får du noen tips om hvordan du holder det beste middagsselskapet.

Be gjestene dine om hjelp

Det er absolutt ingen skam å be gjestene om hjelp når du inviterer til middagsselskap. Vanligvis vil gjestene faktisk heller hjelpe litt på kjøkkenet enn å sitte ved bordet og klare seg uten verten en hel kveld fordi verten svetter på kjøkkenet alene. Du kan derfor enkelt be gjestene om å hjelpe deg med å rydde av bordet, eller du kan be dem sørge for å helle i vin til hverandre. Når du fra begynnelsen har gitt uttrykk for at gjestene gjerne hjelper seg selv, hverandre og deg, vil du definitivt allerede kunne føle at vekten på skuldrene blir mindre. Selvfølgelig bør du ikke la gjestene gjøre alt det kjedelige arbeidet for deg, men en hjelpende hånd her og der kan faktisk gjøre middagsselskapet både hyggeligere og mindre stressende for deg.

Velg gjerne de enkle løsningene

Det hjelper selvfølgelig også å ha gode hjelpemidler som en god oppvaskmaskin. Hvis du ikke har en der hjemme, kan du enkelt finne en som passer deg ved å lese en oppvaskmaskin test. Du har kanskje invitert gjestene dine for flere uker siden – da du var full av overskudd og matglede – men nå kan du plutselig befinne deg i en periode med litt mindre overskudd, tid og lyst til å gjøre ditt beste på kjøkkenet. Det er helt greit, og gjestene dine vil garantert forstå deg. Det er absolutt ingen skam å velge den enkle løsningen på kjøkkenet – selv om du har hatt tid til å velge den vanskelige.

Du kan for eksempel bestille maten utenfra. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for så mye, og du trenger heller ikke å bruke så mye tid på kjøkkenet. Du kan også velge noen enklere oppskrifter, og for eksempel lage en hurtig og liten, men lekker salat til forretten. Som hovedrett kan du lage lasagne eller en enkel pastarett. Når det kommer til desserten, så kan det være en god idé å ha laget den i forveien, slik at det bare er å hente den frem og servere den. En enkel sjokoladekake med is er for eksempel en enkel, men allikevel en sikker vinner på dessertbordet.

Print Friendly, PDF & Email