Hobbykokker trenger også litt avslapping, og hva er bedre enn å leie film med tema mat? Den kan selvfølgelig gjerne nytes sammen med hjemmelagde popcorn med egne smakstilsetninger, eller noe annet godteri eller snacks som du har laget selv.

All filmleie er digital – finn filmer med tema mat

I dag er digital leie av film den eneste muligheten for praktisk talt alle, de gammeldagse videobutikkene har forsvunnet helt. Det er både enkelt og rimelig å leie film på nett. Dessuten får du tilgang til et gigantisk utvalg.

Filmen «The Founder» er en biografisk dramafilm om forretningsmannen Ray Kroc, og hvordan han etablerte den ikoniske hurtigmatkjeden McDonalds. Det var brødrene Richard og Maurice McDonald som ga navn til kjeden, men Kroc var helt sentral i å etablere modellen nasjonalt og internasjonalt.

Barnefilmen «Det regner kjøttboller» er et godt eksempel på at det er mulig å lage morsomme animasjonsfilmer med tema mat. Denne familiekomedien fra 2009 er underholdende for både store og små.

Romantisk komedie – eller en skrekkfilm med tema mat?

Den romantiske komedien «Little Italy» har, ikke veldig overraskende, et innslag av italiensk mat. Historien dreier seg om en kjærlighetshistorie, som utspiller seg mellom et ungt par fra to familier som driver konkurrerende pizzarestauranter.

Den spanske filmen «The Platform», «El hoyo» på spansk, er en historie med elementer av skrekk og science fiction. Premisset er et fengsel, der maten fordeles i forskjellige nivåer, noe som fører til utfordringer med fordelingen mellom de forskjellige cellene.

Utover disse eksemplene finnes det selvfølgelig et utall andre filmer med tema mat, matlaging, restauranter eller kokkelering. Dessuten kan du selvfølgelig velge mellom de utrolig mange TV-seriene som tar for seg matkultur i forskjellige former. Husk på at filmer og TV-serier med tema mat ikke bare er underholdning, det kan være at du fanger opp noen tips til fremtidige egne kreasjoner på kjøkkenet.

Print Friendly, PDF & Email