Maten vi spiser påvirker kroppen vår på mange forskjellige måter, og det å spise sunt og variert er ikke bare viktig for å ha nok energi til å ha en aktiv hverdag og en sunn fordøyelse, men også hvordan vi sover, hvor opplagte vi føler oss, og ikke minst huden vår. Sannheten er nemlig at maten vi spiser kan gjøre enormt mange gode ting for huden vår, og derfor får du her noen av de beste tipsene for å spise deg til mer glød.

Hvis du vil finne deg en side, der du har alle ting knyttet til skjønnhet på ett sted, er skjonnhetsguide.no det perfekte stedet å begynne. Men her får du noen av de gode rådene, også kan du jo fortsette der.

Frukt og bær

Frukt og bær er viktige ting å spise, fordi de inneholder antioksidanter, som er veldig nyttige når det kommer til å styrke huden, og gjøre den mer motstandsdyktige mot alle de utfordringene vi hver dag møter. De inneholder også mye vitamin C, som fremmer dannelsen av kollagenet i huden, så det å huske å spise litt frukt sammen med hvert måltid, kan være en fin start.

Fet fisk

Fet fisk er en annen matvare som virkelig har stor uttelling for huden vår. De inneholder nemlig mange gode omega 3-fettsyrer, som hjelper kroppen med å bygge opp cellene. Det kan minske rødme, kviser og betennelse i huden som for eksempel eksem, og gjør huden mer glatt og jevn. Det er også mye D-vitamin i fet fisk, i tillegg til andre små gode ting som for eksempel selen, som også er en antioksidant.

Vann

En av de tingene som virkelig har stor effekt på hvordan huden vår ser ut, er hvor mye vann vi drikker. Huden vår trenger mye fukt, og det går an å påføre dette utenfra, i form av kremer, og innenfra, i form av vann eller grønnsaker og frukt med høyt innhold av vann. Hvis vi ikke drikker nok vann, fokuserer kroppen på å holde de indre organene våre med vann, noe som gjør at det blir trukket bort fra huden og gjør at vi kan få veldig tørr hud, så drikk masse.

Avokado

Avokado er også en god måte å lindre innenfra. Oljene i avokadoen hjelper nemlig huden med å bekjempe inflammasjon, og gir i tillegg en god metthetsfølelse. Skjønnhet både innenfra og utenfra.

Print Friendly, PDF & Email