Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Om du har det vanskelig med å bestemme deg hva du skal servere gjestene dine, er tapas alltid en vei å gå. Det er garantert noe alle kan spise, og du kan begynne å forberede måltidet i god tid, så slipper du stress like før gjestene kommer. Tapas passer året rundt, og du kan enkelt tilpasse menyen ut ifra hvem som skal spise. Serverer gjestene dine den ultimate tapas buffeen på ditt nye kjøkken.

Ulike småretter

Tapas kommer fra det spanske ordet tapar, som betyr å dekke til. Originalt er tapas noe man serverer til alkoholdig drikke, men det er selvsagt ikke et krav. Tapas består av mange ulike mindre retter, og kan være både varme og kalde, og er derfor lett å tilpasse årstid og hvilket tidspunkt på døgnet dere skal spise.

Det er ingen fasit på hva tapas skal bestå av, så her er det bare å slippe fantasien løs. Det er også lett å tilpasse det vegetar, allergier og andre preferanser, da tapas kan være så mye forskjellig. Du kan for eksempel servere:

  • Ulike oster
  • Spekeskinke
  • Kjøttboller
  • Ulike typer salater
  • Potetbåter
  • Oliven
  • Focaccia og annen brødmat
  • Aioli
  • Grønnsaker tilberedt på ulikt vis
  • Pai

Når du skal servere tapas på formiddagen, behøver du ikke å velge de tyngste typer mat. Ulike brød med ost, salater, grønnsaker og egg tilberedt på ulikt vis kan passe godt på menyen. Planlegg hva du skal lage og i hvilken rekkefølge, da det for eksempel være godt å servere egg og kjøtt varmt. Helt fersk, rykende varmt brød kan også være lekkert å servere dine gjester. De kalde rettene kan du for eksempel tilberede dagen før.

Servere tapas

Et godt tips for servering av tapas er å bruke benkeplassen på kjøkkenet ditt. Spre maten ut, så unngår du mest mulig kø når dere skal forsyne dere. I tillegg ser det ut som mer mat når det er spredt utover kjøkkenbenken.

Du kan også ha en og samme rett spredt ut på flere tallerkener eller i flere skåler. Kanskje er spyd-mat inkludert på menyen? Det kan du plassere på et større fat. Hva med å fargekoordinere grønnsakene du har tilberedt? Dersom det er mye mat, eller ikke så mye benkeplass, kan du også bruke bordet der dere skal spise. Her kan du for eksempel ha aioli, olje til brød og salat og andre sauser stående, så er det enkelt å forsyne seg.

Med tapas er det er lett for alle å finne noe man liker. Overrask gjestene dine med mange spennende retter, eller arranger spleisefest der alle tar med seg en rett hver.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email