Hjemmelaget leverpostei – oppskrift
Jeg foretrekker den danske, ja varm leverpostei med bacon og sjampinjong er virkelig noe annet. Hos de fleste slaktere kan du få tak i lever og spekk, gjerne frosne og gjerne hakket på forhånd, men det er ikke nødvending, bare forenkler prosessen for deg.
Ingredienser
- 500 g svinelever
- 200 g fersk spekk
- 3 ansjosfileter
- 2 løk
- 125 g hvetemel
- ½ l melk
- 2 egg
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Slik lager du leverpostei
- Kjør lever, spekk, ansjosfileter gjennom kjøtthakkeren – en gang for en grov versjon eller to ganger for en finere versjon
- Sett en stekeplate med litt vann i inn i en ovn du forhåndsvarmer til 175° C.
- Varm mel og melk opp under konstant pisking, og kok det opp.
- La det koke noen minutter, og ta gryten av varmen
- Bland inn leverblandingen og eggene
- Rør godt slik at alt fordeles gjevnt
- Krydr med timian, salt og pepper
- Fordel leverposteien i aluminiumsformer
- Sett formene i stekeplaten og stek dem i ca. 45 minutter – avhengig av størrelsen på formen
- La leverposteien avkjøles helt før du tildekker den og oppbevarer den på et kaldt sted.
Tips: leverposteien kan godt fryses både stekt og rå.
Servering av leverpostei
Varm opp leverposteien 10-15 minutter i ovnen før du serverer den for en om mulig enda bedre smak. Varm den i en forhåndsvarmet ovn på 160° C og la den hvile noen minutter før du serverer den. Du kan også sette den 2 minutter i mikrobølgeovnen.
Server den med bacon og sjampignong og varmt brød, gjerne rugbrød for en skikkelig dansk opplevelse