Frukt og grønnsaker

Her finner du en oversikt over ulike frukt og grønnsaker  som er en del av ulike oppskrifter her på siden. Så om det er en spesifikk frukt eller grønnsak du ønsker å bruke, er det bare å klikke seg inn på den råvaren, og du vil få inspirasjon til forskjellige oppskrifter!

Agurk

Agurk – en vanlig agurk består av 96% vann. Den inngår inngår i mange oppskrifter, spesielt friske oppskrifter, men den er ikke ofte hovedinngrediensen. Finn oppskrifter som inneholder agurken her.

Appelsin

Appelsiner – er en saftig og syrlig frukt. Appelsinen kommer opprinnelig fra Burma, men er idag en viktig ingrediens i kjøkkener gjennom hele verden.

Bananer

Bananer – er en av de fruktene vi spiser mest av i Norge. Finn oppskrifter der du kan bruke bananen her.

Blomkål

Blomkål – finn en oversikt over våre mange blomkålretter og oppskrifter her.

Epler

Epler – er herlige for seg selv, men også gode i en rekke forskjellige retter. Mest kjent i søte desserter, men blir også brukt i andre retter. Finn en rekke forskjellige retter med epler her.

Gresskar

Gresskar – gresskar er en grønnsak som minner om Halloween. Nå ja, det er faktisk hverken en frukt, grønnsak, eller rot. Gresskar er faktisk verdens største innenfor sin kategori. Du kan lese mer om hvilken type «grønt» gresskar tilhører her.

Hvitkål

Hvitkål– er næringsrik med vitaminer som C- og B, samt flere ulike mineraler. Hvitkål er faktisk en av våre viktigste grønnsaker og dyrkes over hele landet. Bruk hvitkål i f.eks hvitkålsalat som er enkelt å lage og ikke minst smaker det godt!

 

Jordskokker

Jordskokker – er en skikkelig oversett rot – som faktisk kan brukes i mange supper og salater, og som erstatning for poteter i veldig mange retter.

Kål

Kål – her har vi laget en oversikt over de mange forskjellige kålene, og retter som hver av de passer til.

Poteter

Poteter – er nesten den fysiske bunn og ånd til den norske matkultur. Vi har prøvd å samle en rekke oppskrifter på poteter her.

Purre

Purre – en grønnsak med masse fiber, i tillegg til mineraler og vitaminer som C og K. Finn mange oppskrifter som bruker purre her.

Rabarbra

Rabarbra – frukten som egentlig er en grønnsak. Rabarbra er på grunn av syrer en skikkelig sur grønnsak. Finn flere oppskrifter som bruker rabarbra her.

Tomater

Tomater – røde, runde og saftige tomater. Finn oppskrifter som bruker tomater.

Print Friendly, PDF & Email