Bananer

Bananer er en frukt som er god både rå og i forskjellige matretter, spesielt søte bakverk. Det er en søt frukt, eller den blir søtere jo lengre den får ligge. Ja, jeg omtaler den som en frukt, men det er botanisk sett faktisk nærmere bærfamilien.

Bananer har faktisk en rekke gode næringsstoffer som bidrar til mange fordeler for hele kroppen. Ved å spise bananer kan du:

  1. Minske problemer med høyt blodtrykk – bananer har et høyt innhold av kalium som bidrar til å nøytralisere natriumets negative påvirkning på blodtrykket.
  2. Bidra til en bedre fordøyelse – bananer inneholder fiber som bidrar til en langsom og stabil fordøyelse
  3. Motvirke hjerte-kar sykdommer – det høye innholdet av fiber bidrar til et sunt hjerte- og karsystem
  4. Bidrar til å produsere insulin, hemoglobiner og aminosyrer ved sitt høye innhold av B6-vitaminer
  5. Stabilisere magen ved diare og mageproblemer
  6. Bidra til å nøytralisere frie radikaler i kroppen på grunn av et høyt innhold av c-vitaminer
  7. Bidra til en metthetsfølelse på grunn av lukten som lurer hjernen

Oppskrifter med bananer

Her har vi en oversikt over de forskjellige oppskriftene med bananer vi har her på godtnoe.no. Det er søte retter som enkelt bruker opp gamle bananer. Jo brunere bananer du bruker, jo søtere vil de være.

Bananpannekaker – er et herlig alternativ til både vanlige og amerikanske pannekaker. Bær, yoghurt, sjokoladepålegg er skikkelig godt til disse bananpannekakene, Du finner en enkel og god oppskrift på bananpannekaker her.

Banankake med sjokolade – er en herlig, velsmakende og enkel kake. Banankake med sjokolade kan serveres til fest eller hverdag – den er nemlig sunnere og bedre enn de fleste vanlige kakene.

Bananmuffins – muffins er skikkelig trendig for tiden, og her får du en variant med bananer. Har du noen gamle bananer og godtesultne barn er disse et godt og søtt valg som du til og med kan lage med barna

Bananbrød – Ja, du kan vel nesten ikke kalle dette et brød. Det er egentlig en variant av banankake som lages i en brødform. Lag den med overmodne bananer og den blir god og søt. Skjær noen skiver og spis varm med smør på for en herlig dessert, mellommåltid eller kveldsmat.

Bananis – dette er rett og slett et genialt og sunt alternativ til fløteis. Den blir både kremet og myk som fløteis, men består bare av bananer og litt melk. Tilføy andre ingredienser som sjokolade, nøtter eller bær for å lage forskjellig varianter. Bruk helst overmodne bananer for en søtere is.

Banansplit – er en rask og enkel dessert, samtidig som den selvfølgelig smaker skikkelig godt. Vi har laget en oppskrift du bare trenger å bruke 5 minutter på. Om du har lyst på en sunnere versjon kan du bruke bananis istedetfor vanlig fløteis.

Banoffee pie – er en deilig dessert med kombinasjonen banan og toffee. Banan er kjempegodt i bakst og i kombinasjon med karamell blir det jo ikke bedre.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email