Banoffee pie er en kake som er laget av en blanding av banan og toffee (karamell). Og det kan da kun bli godt. Banoffee pie er en engelsk dessertkake, men den skal ikke stekes. Istedenfor skal banoffee pie stå kaldt, så den kan bli fast og god. 

Der kan din banoffee pie til gjengjeld stå lenge, så du kan lage den i god tid før gjestene kommer, så du kun skal bruke til på å pynte den. Og det tar ikke mange minutter. 

Banoffee pie – oppskrift

Banoffee pie er en av de type kakene hvor du enten får nok etter et stykke eller kan spise bare mer og mer fordi det smaker så godt. Jeg har enda ikke møtt noen som ikke liker banoffee pie, men jeg kjenner heller ingen som ikke kan like bananer, med de finnes jo nok. Og skulle det skje, kan du jo skifte ut bananen med en annen frukt, f.eks eple, men så heter den nok en apploffee. 

6-7 personer

1H40M

Kos

Ingredienser

  • 225 gram digestive kjeks
  • 175 gram smør
  • 75 gram brun farin
  • 1 boks kondensert melk (397 gram)
  • 2 bananer
  • 1½ dl kremfløte
  • Litt kakao

Slik lager du banoffee pie

  1. Knus kjeksene til smuler. Det kan f.eks. gjøres med en kjøtthammer, en kjevle eller i en minihakker. 
  2. Smelt de 100 gram smør, og rør det i kjekssmulene. 
  3. Ha massen i en 20 cm rund kakeform, og press det oppover sidene og ned mot bunnen med en skje, så det blir jevnt fordelt. Glatt det pent ut. 
  4. La kakebunnen kjøle av i formen - evt. i kjøleskap - mens du lager karamellen. 
  5. Ha de resterende 75 gram smør og farinen i en kjele, og varm opp ved svak varme og under omrøring, inntil alt sukkeret er smeltet og oppløst. 
  6. Tilsett kondensert melk, og kok det opp under omrøring, og kok i et par minutter fortsatt under omrøring, til du har en tykk gylden karamell. 
  7. Fordel karamellen i digestive kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet i minimum 1 time. 
  8. Ta kaken forsiktig ut av formen, og still den over på serveringsfatet. 
  9. Skjær bananene i skiver. 
  10. Pisk fløten og vend halvparten av bananskivene i, og fordel det oven på den nå stivede karamellen. 
  11. Fordel resten av bananskivene oppå kremen, og dryss med kakao. 

En banoffee pie bør skjæres med en skarp kniv. 

Tips: Jeg dekker alltid min kakeform med plastfolie. Bunnen for seg og ringen for seg. På den måten er jeg sikker på at jeg enkelt kan få kaken ut av formen, og så sparer jeg også oppvask. 

Om du skulle komme over noen som ikke liker banan kan du også bytte ut banoffee pie med for eksempel pavlova eller flapjacks

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Banoffee pie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time