Flapjacks er veldig enkle å lage – det som tar lengst tid er avkjølingen. De blir laget av ingredienser de fleste har i kjøleskapet fra før av. De er søte og sprø, og de kan enkelt varieres.
Glemte du å kjøpe fredagsgodt på vei hjem fra jobb er flapjack den ultimate løsningen. Du kan enkelt rekke å lage dem samtidig som du lager middagen, og de rekker å avkjøles før klokken er 19, når dere skal se en film eller spille spill. Du kan også for eksempel servere dem sammen med en porsjon sunn bananis og/eller et stykke sjokoladekake, hvis dere vil ha flere valgmuligheter.
Flapjacks – Oppskrift
Flapjacks kommer fra Storbritannia og er en småkake som kan sees på som en blanding mellom en muslibar og en havrekjeks. De har en herlig karamellisert smak. De kan spises til kaffen eller teen, tas med i matpakken eller som en del av familiehyggen en fredag kveld.
Ingredienser til 10 flapjacks
- 75 g smør
- 75 g brunt sukker
- 1 ss lys sirup
- 175 g havregryn
Slik lager du flapjacks
- Sett ovnen på 180° C.
- Ha smør, sukker og siurp i en liten gryte, og smlet under omrøring
- Ta gryten av varmen, tilsett havregryn og bland godt sammen.
- Ha bakepapir i en form før du heller massen over og presser den ut til kantene
- Sett formen i ovnen i 25-30 minutter til den blir brun
- Avkjøl kaken før du skjærer den i passende biter.
Kakene holder seg en uke i en boks med tettsittende lokk
Tips: Tilføyer du mer sirup i røren smuldrer den ikke opp like mye, men blir også mindre sprø
Du kan lage forskjellige varianter av kjeksene. Tilføy for eksempel rosiner, tranebær, peanøtter eller andre nøtter i blandingen. Du kan også lage en variant der du dypper de avkjølte flapjacksene i smeltet sjokolade, og la dem stivne før du serverer dem.





