Kjøtt, fisk og fugl

Dette er en oversiktside over retter som inneholder en eller flere typer kjøtt, fisk eller fugl som du måtte ha i kjøleskapet. Klikk deg inn på en av linkene og finn retter på mange forskjellige retter med den spesifikke råvaren!

Velg det du vil

Indrefilet – indrefilet er et stykke kjøtt som du kan få fra mange ulike dyr. Indrefilet kjennetegnes ved å være et mørt, godt og fettfattig stykke kjøtt.

Svinekjøtt

Svinekjøtt – svinepels, griseflaks, kjælegris, stuegris, griseviser, grisebank, griseføre, grisetakling.  Altså ingen andre dyr har gitt så mange innspill til ord og uttrykk som grisen. Grisen har vært en viktig bidragsyter til den norske matkulturen der mange av tradisjonsrettene består av svinekjøtt. Svinekjøtt er en ingrediens som brukes både til enkle hverdagsretter og til fest. Norge var lenge et fattig land, og grisen kunne gi livsnødvendig mat under tøft klima. Grisen spiser det meste og blir fort fet, som også gav menneskene fett, noe som ble helt nødvendig. Vi har fortsatt mange retter der svinekjøtt blir brukt. Kjøttet er ikke like fet lenger, og det er allsidig. Les mer om svinekjøtt og oppskrifter med svinekjøtt her.

Indrefilet av svin – er et gourmetmåltid! Server indrefilet av svin i selskap, til familien eller til venniner – du kommer til å imponere.

Pulled pork burger – pulled pork er noe av det møreste og saftigste kjøttet fra svin man kan få. Server pulled pork bruger sammen med en hjemmelaget coleslaw og fredagskosen er tatt til et nytt nivå.

Nakkefilet – er et deilig festmåltid! Dersom du ønsker å imponere gjestene så server en langtidsstekt nakkefilet som gir en god og saftig smak. Selv om du serverer en langtidsstekt nakkefilet trenger du kun 20 minutter til forarbeiding, slik unngår du også å stres rett før du skal servere måltidet.

Oksekjøtt

Oksekjøtt – her er en oversikt over retter som inneholder oksekjøtt. Oksekjøtt kommer selvfølgelig fra oksen, typisk fra tamkveg. Oksekjøttet utkjæres ofte som steker eller burgere eller hakkes til kjøttdeig.

Lapskaus – bruk lettslatet oksebryst for en perfekt smak. Lapskaus passer perfekt som en innbydende, varm, tradisjonsrik høstrett.

Lam

 

Fisk

Fiskeretter – her har vi laget en oversikt over alle våre fiskeretter

Fiskekaker med tunfisk – er et perfekt måltid som metter både store og små. Kostholdrådet om å få i seg fisk 2-3 ganger pr. uke bli litt lettere med denne deilige oppskriften på fiskekaker med tunfisk.

Fugl

Fugler er en rekke forskjellige dyr, men når det gjelder innen mat er vi mest kjent med kyllingen. Den blir det spist mye av i Norge.

Kyllingretter

Anderetter

 

 

Print Friendly, PDF & Email