Gulasjsuppe høres bare komplisert ut av navnet, men er en enkel rett å lage. Det er en rett som godt kan stå å simre litt da, så det tar litt tid. Gir du den tid til å stå å simre det meste av dagen, eller hvertfall to-tre timer, er det så verdt det. En god og lang simring gir smakene god tid til å sette seg, og gir retten så god smak.

Simremat er slik mat som bare smaker skikkelig godt. Ikke bare fordi smakene får satt seg, eller fordi kjøttet blir skikkelig godt og mørt, men fordi den gir fra seg en herlig duft som sprer seg gjennom hele huset, og gir en helt spesiell og god appetitt.

gulasjsuppe

Gulasjsuppe – oppskrift

Gulasj er en ungarnsk gryterett, en gryterett som anses som Ungarns nasjonalrett, men jeg tror ikke egentlig at denne gulasjsuppen er ungarnsk, norsk eller fra et helt annet land. Denne gulasjsuppen er laget med mange av de samme ingrediensene som gulasj, men er selvfølgelig tynnere.

Ingredienser til 4 personer

  • 100 g bacon
  • 2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 gulrøtter
  • 200 g sellerirot
  • 500 g oksekjøtt
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 store tomater
  • 2 ss paprika
  • 1 ts spisskommen
  • 8 dl oksebuljong
  • 2 dl tomatpure
  • 450 g poteter
  • 1 rød paprika
  • Salt og pepper

Slik lager du gulasjsuppe

  1. Skjær bacon i biter
  2. Hakk løk og hvitløk fint
  3. Skjær gulrøtter og sellerirot i biter på ca. samme størrelse
  4. Stek bacon i en stor gryte og ta dem ut igjen når den er sprø
  5. Varm smør og olje i gryten, stek løk, hvitløk, gulrøtter og sellerirot i et par minutter
  6. Tilsett kjøttet og brun det gjevnt på alle sider
  7. Skjær i mens tomatene i små biter
  8. Tilsett paprika, spisskommen og litt pepper i gryten, og tilsett også baconet
  9. Tilsett tomat, buljong og tomatpure og la det simre ved lav varme under lokk i 2½-2¾ timer.
  10. Skjær potet i litt store biter
  11. Skjær paprika i strimler
  12. Tilsett potet og paprika, og la simre videre i 20-30 minutter
  13. Smak til med salt og pepper

Server suppen med en god klatt rømme, hakket persille og noen skiver grovt brød.

Tips: I stedet for ferske tomater i biter kan du også bruke tomater på boks. Du må da bytte ut 2 dl tomatpure med 3 ss tomatpure ettersom det er mer væske i tomater på boks.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Gulasjsuppe
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time