Sjampinjongsuppe blir gjerne litt grumsete og kjedelig å se på. Sjampinjonger er bare ikke særlig fine i deres look. Men om du bruker litt fløte – som i oppskriften her – får du en innbydende sjampinjongsuppe. Og om du vil innrømme det eller ikke, så spiser vi også med øynene. 

Selv om denne sjampinjongsuppe ikke er kjedelig og brun, så er det fortsatt ikke noe særlig fint med den. Derfor får den litt grønt dryss over seg, som fører til deilig smak og knas. Om du vil ha enda mer festfyrverkeri over det, kan du gi sjampinjongsuppe ett dryss av hakket rød chili eller tørkede chiliflak. Det skal nok også tilføre både smak og knas. 

Kremet sjampinjongsuppe – oppskrift

Sjampinjongsuppe er raskt å lage og den er også lett og billig. Så alt i alt kan man si at denne sjampinjongsuppe er en festlig hverdagsrett. 

4 personer

25M

Middag

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 40 gram smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 liter grønnsaksbuljong eller – fond
  • 500 gram sjampinjonger
  • 2 dl kremfløte
  • Grønt dryss – purreløk, gressløk, el. 
  • Muskatnøtt
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik lager du sjampinjongsuppe

  1. Skrell løken og skjær dem i terninger. 
  2. Skrell hvitløken og hakk dem. 
  3. Smelt smøret og surr løk og hvitløk til de blir bløte og gjennomsiktige, men uten å brune dem. 
  4. Tilsett mel og rør rundt, så du får en jevn masse – slik som du får når du skal lage saus
  5. Ha litt og litt grønnsaksbuljong/fond i, imens du pisker. 
  6. Skyll sjampinjongene, fjern roten og skjær soppen i tykke skiver og ha dem i suppen. 
  7. La alt småbobble i 5-10 minutter. 
  8. Tilsett fløte og smak til med muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper. 
  9. Server med grønt dryss og deilig brød – prøv rugbrød eller pannebrød – gjerne lunt med litt smør på. 

Light sjampinjongsuppe

Vil du ha en lettere versjon av sjampinjongsuppe, kan du skifte ut smøret med stekemargarin og nøyes med ca. halvparten, det betyr også at du skal bruke mindre mel, ellers blir suppen for tykk. Kremfløten kan også skiftes ut med matfløte. 

Sjampinjongsuppe med bacon

Vil du gi suppen din litt ekstra crunch, så stek bacon i terninger sprø og dryss over. Eller stek bacon i skiver sprø og kuns dem over suppen. 

Suppen uten bacon kan du servere til vegetar, det kan du jo selvfølgelig ikke om du har bacon i. 

Suppe til kveldsmat

Suppen her kan gjerne serveres til kveldsmat istedenfor den tradisjonelle suppen med kjøtt – og melboller eller aspargessuppen. 

Kan sjampinjongsuppe fryses?

Om du har lagd for mye suppe kan du fryse suppen. Ha den i en kjele, så når den skal serveres – evt. ta litt vann i bunnen av kjelen – varmes den forsiktig opp ved svak/medium varme og rør jevnlig. Den kan på grunn av fløten få litt annerledes konsistens enn når den er nylagd. 

Vil du lage suppen i forveien – f.eks til en fest – kan du spare litt tid ved å lage frem til og med punkt 5, fryse den ned og så tilsette sjampinjonger og fløte på selve dagen, når du har tint opp suppen og kokt den opp igjen. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sjampinjongsuppe
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time