Pannebrød  – er et raskt og enkelt brød som minner om det klassiske flatbrødet chapati, men som skiller seg ut ved at det inneholder bakepulver og valmuefrø. I tillegg kan pannebrød stekes i pannen og i ovnen – lett og raskt!

Pannebrød – oppskrift

Pannebrød er fine som tilbehør til f.eks indisk mat (det kan gjerne brukes som bestikk) og kan brukes akkurat som matpannekaker og tortillas. De skal hverken eltes eller heve. Pannebrød kan som sagt både stekes i pannen og i ovnen, som betyr at det kan lages mange på en gang hvis man har dårlig tid. Brødene er best mens de er varme, men har man noen til overs kan de absolutt også smake godt i matpakken eller som mellommåltid med litt peanøttsmør eller sjokoladepålegg på (alt blir bedre med sjokolade). 

Pannebrød er noe av den maten som blir lagd mest her hjemme og det er det en helt enkelt grunn til – det blir ikke lettere!

 

6-7 stk

10M

Middag

Ingredienser

 • 200 gram hvetemel
 • 1-1,5 ts fint salt (alt etter hvor saltet, du kan like det)
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss olje
 • 3 ts valmuefrø
 • 1 dl vann

Slik lager du pannebrød

 1. Hvis du lager pannebrød i ovnen, så start med å formvarm den på grill- funksjonen, ved høyeste varme. 
 2. Rør mel, salt, bakepulver, valmuefrø og olje sammen i en skål. 
 3. Tilsett vann og saml deigen med fingrene, inntil den er en sammenhengende deig. Tilsett evt. litt mere vann, hvis det er vanskelig å samle den. 
 4. Dryss litt mel ut på bordet og del deigen i 6-7 like store stykker. Rull den ut, så tynn som mulig, inntil brødene er runde. 
 5. Når du skal steke dem har du to muligheter:
 6. Stek dem enten på en varm tørr stekepanne i ca 30 sekunder – de er veldig raskt ferdig og skal tas av når de bobler opp. Snu dem gjerne underveis. 
 7. Eller så kan du ha dem på en stekeplate med bakepapir og stek dem i ovnen på høyeste temperatur, ca. 3 minutter, inntil de er boblet opp. 
 8. Server mens de er varme. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pannebrød
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time