Italienske retter

Italienske retter er kjempepopulært her i Norge, spesielt pizza og pasta. Men italienske retter er så mye mer enn bare det – det er et hav av ulike oppskrifter som bruker godt kjøtt, pasta, oster, supper og sauser. Italienske retter er i tillegg kjent for å benytte gode råvarer og at oppskriftene er forholdsvis ukompliserte, men kjempegode. 

Bagna Cauda

Bagna Cauda – er en italiensk ansjosdipp, men smaker overhodet ikke ansjos. Om du ikke liker ansjos og dermed ikke vil prøve å lage denne, lurer du deg selv fra en fantastisk smaksopplevelse, jeg liker heller ikke ansjos. 

Blomkålpizza

Blomkålpizza – er en fantastisk god pizza om du ønsker en variant til det vanlige pizzaen. Blomkålpizza er ikke bare sunt og næringsrikt, men kjempegodt og kan lages med hvilket fyll du måtte ønske. 

Bruschetta

Bruschetta – er et fantastisk godt tilbehør eller forrett til nesten alle retter. Bruschetta betyr hvitløksbrød, men lages ofte med litt ekstra fyll – som her får du en oppskrift med deilig mascarponeost. 

Calzone

Calzone – er enkelt og greit en innbakt pizza. Calzone kan fylles med det fyllet du liker akkurat som du kan med en pizza. 

Cannelloni

Cannelloni – er en litt spennende rett selv om det hovedsakelig består av pastarør fylt med godt fyll. Cannelloni kan fylles med alt du måtte ønske uansett om det skal lages vegetarisk, med fisk eller kjøtt. 

Italienske kjøttboller

Italienske kjøttboller – er en nydelig rett, rett ut fra det italienske kjøkken som vi kjenner det. Italienske kjøttboller lages av oksekjøtt og serveres med godt brød og spaghetti. 

Lakselasagne

Lakselasagne – er en herlig variant av lasagnen som gjør det enkelt og godt å spise mer fisk. Fyllet kan du variere som du vil, men denne lakselasagnen er laket med spinat, pasta og med en god hvit saus. 

Lakselasagne

Lakselasagne – er en herlig variant av lasagnen som gjør det enkelt og godt å spise mer fisk. Fyllet kan du variere som du vil, men denne lakselasagnen er laket med spinat, pasta og med en god hvit saus. 

Lasagne

Lasagne – er en populær rett i store deler av verden. Vi har jo kommet med mange ulike varianter av lasagne, som for eksempel spinat, squash osv., men lite slår den ekte, gode lasagnen du får oppskriften på her. 

Mascarpone

Mascarpone – er en perfekt ost i mine øyne da den kan bruker i de fleste retter – alt fra middager til desserter. Mascarpone kan enkelt lages selv, og det er jo spennende å lage egen ost. 

Minestronesuppe

Minestronesuppe – minner litt om en grønnsakssuppe da den lages for det meste av grønnsaker. Men minestronesuppe stammer jo fra Italia, så da inneholder den naturligvis pasta og ost. 

Osso buco

Osso Buco – osso buco eren tradisjonell gryterett fra Milano-området. Jeg har laget en oppskrift på en utradisjonell osso buco med øl.

Panna cotta

Panna cotta – er jo en helt fantastisk god dessert som er frisk i smaken. Panna cotta er italiensk og kan oversettes til kokt fløte. 

Pasta carbonara

Pasta carbonara – en herlig pastarett som er inspirert av spaghetti carbonara. Denne pasta carbonara er altså litt annerledes enn den tradisjonelle oppskriften.

Pizzadeig

Pizzadeig – herlig og klassisk italiensk pizza. Lag en sunnere variant av pizzadeigen med fullkornsmel

Ravioli

Ravioli – er nydelige pastaputer som du kan fylle med det du måtte ønske. Ravioli er en italiensk klassiker som kan serveres til store og små til middag eller lunsj.

Risotto

Risotto – en herlig italiensk rett med ris. Lag kremet og varmende risotto som forrett, siderett eller hovedrett

Salsa verde

Salsa verde – en herlig italiensk saus. Lag salsa verde som tilbehør til det meste for en ekstra og spennende smak.

Saltimbocca

Saltimbocca – en kjøttrett der kalvekjøtt rulles sammen med skinke og stekes. Saltimbocca koker videre inn med hvitvin for en herlig smak.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese – er en luksusrett – ihvertfall om du lager retten etter denne oppskriften. Spaghetti bolognese er en rett med pasta og kjøttsaus laget på italiensk vis.

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – en populær italiensk pastarett. Spaghetti carbonara smaker helt fantastisk og er både rask og enkel å lage.

Spinatlasagne

Spinatlasagne – er en av de mange variasjonene av den opprinnelige italienske lasagnen. Spinatlasagne går raskt og lage og er sunt – så det passer perfekt til hverdagen. 

Squash lasagne

Squash lasagne – er en av de rettene jeg tenkte at jeg ikke kom til å like da jeg ikke er så glad i squash, men i denne lasagnen smaker den fantastisk. Prøv å lage squash lasagne neste gang du vil prøve noe nytt, sunt og godt. 

Tiramisu

Tiramisu – en italiensk kake som rett og slett betyr «oppmuntre meg». Tiramisu er derfor selvfølgelig en skjønn kake. Tiramisu er en herlig kombinasjon av myke kjeks dyppet i kaffe lagt i lag med en krem med italiensk kremost under et tynt lag med kakaopulver.

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato – en skikkelig herlig rett med kalvekjøtt og tunfisk. Vitello tonnato betyr rett og slett kalv og tunfisk av navnet, og er jo dermed en god beskrivelse av retten.

Print Friendly, PDF & Email