Calzone er en innbakt pizza. I løpet av  80- og 90-tallet dukket det plutselig opp en rekke pizzarestauranter over alt her hjemme. Det førte til at vi lærte å elske alle de forskjellige italenske pizzaene. Calzone stammer opprinnelig fra området rundt Napoli, men den ble raskt populær flere steder.

Man kan egentlig ha hva som helst i en calzone – jeg bruker den personlig som en slags restepizza når det er på tide å få spist opp grønnsaks- og kjøttrester. Typisk bruker man gjerne salami eller skinke med tomatsaus og enten mozarella, ricotta, parmesan eller pecorino i, men hvorfor begrense seg til det når det er så mye annet godt man kan ha i?

Calzone

Calzone – Oppskrift

Hos oss tar vi akkurat det hver av oss har lyst på. Vi lager rett og slett vår helt egne calzone. Den du ser på bildet over er min egne hjemmelagde jeg lagde forrige gang vi spiste calzone. Oppskriften er enkel og rask å lage, og så smaker selvfølgelig calzone herlig. Akkurat slik mat vi liker her på godtnoe altså!

Samme hva du velger å legge i din egen calzone, så er deigen lik.

Ingredienser for 4 calzoner

 • 1½ dl melk
 • 1½ dl vann
 • 25g gjær
 • 500 g hvetemel
 • 4 ss olje
 • 1 ts salt

Fremgangsmåte

 1. Varm opp melk med vann til det er fingervarmt før du oppløser gjær i blandingen
 2. Tilsett mel, olje og salt før du elter deigen sammen
 3. La deigen heve tildekket på et varmt sted i ca. 20 minutter
 4. Mens deigen hever kan du forberede fyllet
 5. Del deigen i fire like store biter
 6. Rull hver av bitene ut til fine runde pizzabunder
 7. Legg fylll på den ene halvdelen av pizzabunden før du lukker den andre halvdelen over fyllet og klemmer godt sammen i kantene
 8. Legg hver av pizzaene på en varm stekeplate, og stek i en forhåndsvarmet ovn på 250 °C til de er gyldne – etter ca. 7-8 minutter.

I min calzone la jeg tomatpure, revet mozarella, stekte sjampignongskiver, pølsebiter, og paprikabiter på bunnen før jeg hakket et egg i pizzaen med salt, lukket den før jeg smurte et pisket egg utenpå for en fin skorpe. Jeg la så mer revet mozarella på med et par klatter gorgonzola.

Mannen min hadde lyst på fisk, så han la røkt makrell i sin sammen med en håndfull kokt spaghetti vi hadde liggende. I stedet for tomatpure smurte han den dessuten med rester av brokkolisaus. En skikkelig restepizza altså.

Sønnen vår ville gjerne ha en sterk pizza, så fra hans røk det nesten – ikke fra røkt makrell – nei, det skjer ikke! – men fra jalapenos og hvitløk sammen med sprøstekt bacon istedenfor mine egg og sjampignong.

Han yngste – på 4 år – er fortsatt enkel i matveien, så til han lagde jeg en calzone med tomatpure, kokt spaghetti, skinkestrimler, pølser og revet ost.

Det er altså mange muligheter for variasjon her som du kan se.

LCHF alternativet: Pizza moderna – Blomkålpizza

Blomkålpizza – Noen tenker nok nå at dette er juks – ikke tull med pizzadeigen! Andre er nok som meg og er fornøyde med at usunn mat endelig kan lages sunn. Denne oppskriften minner nemlig veldig om den vanlige pizzadeigen, men er faktisk sunn!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Calzone
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time