Ravioli er små puter med fyll av kjøtt eller grønnsaker. Av andre fylte pastatyper enn ravioli kjenner du sikkert tortellini, men de er ringformede. Både tortellini og ravioli er super morsomt å lage, men det tar litt tid. 

Jeg har ikke prøvd å lage hjemmelagd pasta, som ravioli, uten en pastamaskin, men det kan nok la seg gjøre med en kjevle og god tålmodighet, men det er ikke et prosjekt jeg ville kastet meg ut i. Derimot tar jeg gjerne pastamaskinen frem og går i gang med å rulle pasta, til å lage ravioli. Og så er det et hyggelig prosjekt å ha barna med på. De elsker også ravioli!

Ravioli – oppskrift

Jeg har sett runde, halvrunde og firkantede ravioli. Jeg synes selv det er best om de er firkantede. Altså smaksmessig er det jo det samme, men jeg synes de firkantede ravioli er lettest å skjære ut og det blir minst overflødige resten som man må kaste. 

4 personer

1T 

Middag

Ingredienser

  • 400 gram fersk spinat
  • Isvann
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram tipo 00 hvetemel
  • 3 egg – det ene til pensling
  • Opp til ½ dl vann
  • 225 gram ricotta
  • 6 ss fersk revet parmesan
  • Fersk revet muskatnøtt

Slik lager du ravioli

  1. Skyll spinaten og blancher den i kokende vann i 10 sekunder. Ha den i isvann så det kjøles ned med en gang. 
  2. Ta alt vannet ut av spinaten – den skal være helt tørr og hakk halvparten av det fint og den andre grovt. 
  3. Bland melet i en stor, flatbunnet skål eller på en ren bordplate. 
  4. Lag en fordypning i melet, og slå 2 egg ut i den. 
  5. Elt ved at blande mere og mere av melet inn i eggene. Det skal eltes godt og lenge, så ha tålmodighet. Tilsett evt. litt vann hvis deigen overhodet ikke vil samle seg. 
  6. Elt deigen med den finhakkede spinat. Elt i ca. 5 minutter, til spinaten er fordelt.
  7. Sett deigen til side i 15-20 minutter.
  8. Imens kan du blande fyldet.
  9. Bland den spinaten du hakket grovt med ricotta og parmesan og smak til med muskatnøtt. 
  10. Ta en klump deig på størrelse med en knyttneve, gjør den litt flat, og kjør den deretter gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstilling.
  11. Brett deigen og kjør den gjennom maskinen.
  12. Innstill pastamaskinen til et trinn tynnere, og kjør deigen gjennom igjen. Fortsett på denne måten, til du kan få deigen gjennom på en av de tynneste innstillingene. Deigen må ikke være for tykk, da den brettes og blir dobbelt.
  13. Legg nå pastastrimlen på bordet og legg en klump fyll på med jevne mellomrom litt over midten hele strimlen igjennom. De skal ikke ligge tettere enn at du kan skjære dem over og lukke dem.
  14. Pisk det siste egg lett sammen og smør det rundt fyllet. Ikke hell for mye egg på, men bare slik at det fungerer som lim. 
  15. Brett strimelen sammen på langs inn over fyllet og trykk sammen både i kantene og rundt de enkelte klumper fyll.
  16. Skjær bitene av ravioli fra hverandre med en kniv eller pastaskjærer, og trykk sammen med en gaffel på de kantene som er åpne, så de er hermetisk lukket.
  17. Kok ravioli i kokende, saltet vand i ca. 3 minutter, og server med revet ost, soppsaus eller, hva du har lyst til. 

Velbekomme!

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Ravioli
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time