Svin og svinekjøtt

Grisen er et dyr som vokser fort. Før i tiden var den både kortere og fetere enn den er idag. Da hadde vi også et større behov for fetere mat ettersom dagene ble brukt til hardt kroppsarbeid. Grisen ble da stort sett spist til høytider og fest.

Grisen ble slaktet til jul for å sikre ribbe til årets høytidsmåltid, men også til festmåltider ved brullyp. Hele grisen ble nyttiggjort.

Klimaet og et ønske om å nyttigjøre hele dyret for å vare i en lengre periode førte til at flere konserveringsmetoder ble funnet. Vi saftet, saltet, røyket, spekket, tørket og syltet dyret for å sikre mat i en lengre periode og nyttigjøre det meste av dyret som mulig.

 

Svin i kosten

Svin er altså mer enn bare ribbe, men brukes i mange ulike former. Her har vi samlet en rekke ulike matretter med svinekjøtt.

Indrefilet av svin – er et mørt og deilig stykke kjøtt. Indrefilet av svin imponerer de fleste og kan serveres til familien eller i selskap.

Nakkefilet – også kalt svinenakke er et godt og mørt stykke kjøtt som skjæres av nakkekammen på en gris. Nakkefilet beholder den saftige og gode smaken, ved enkle triks og langtidssteking.

Pulled pork burger – er en fantastisk smaksopplevelse! Tilbered din pulled pork burger alt etter eget ønske og tid, men du kommer uansett til å imponere med det saftige og møre kjøttet.

 

Print Friendly, PDF & Email