Svin og svinekjøtt

Grisen er et dyr som vokser fort. Før i tiden var den både kortere og fetere enn den er idag. Da hadde vi også et større behov for fetere mat ettersom dagene ble brukt til hardt kroppsarbeid. Grisen ble da stort sett spist til høytider og fest.

Grisen ble slaktet til jul for å sikre ribbe til årets høytidsmåltid, men også til festmåltider ved brullyp. Hele grisen ble nyttiggjort.

Klimaet og et ønske om å nyttigjøre hele dyret for å vare i en lengre periode førte til at flere konserveringsmetoder ble funnet. Vi saftet, saltet, røyket, spekket, tørket og syltet dyret for å sikre mat i en lengre periode og nyttigjøre det meste av dyret som mulig.

Svin er altså mer enn bare ribbe, men brukes i mange ulike former. Her har vi samlet en rekke ulike matretter med svinekjøtt.

Flesk og duppe

Flesk og duppe – nydelig rett som kan serveres til både store og små. Flesk og duppe er en tradisjonell norsk matrett som smaker nydelig.

Indrefilet av svin

Indrefilet av svin – er et mørt og deilig stykke kjøtt. Indrefilet av svin imponerer de fleste og kan serveres til familien eller i selskap.

Kokt skinke

Kokt skinke – er en kjempegodt til både middag, tilbehør eller til frokost. Kokt skinke er ikke vanskelig å lage og du kan lage store porsjoner som du kan bruke i mange ulike retter. 

Koteletter i ovn

Koteletter i ovn – er et deilig måltid til fest og hverdags. Koteletter i ovn tar bare 45 minutter å lage og du kan servere det til hverdags og selskap.

Nakkefilet

Nakkefilet – også kalt svinenakke er et godt og mørt stykke kjøtt som skjæres av nakkekammen på en gris. Nakkefilet beholder den saftige og gode smaken, ved enkle triks og langtidssteking.

Nakkefilet

Nakkefilet – også kalt svinenakke er et godt og mørt stykke kjøtt som skjæres av nakkekammen på en gris. Nakkefilet beholder den saftige og gode smaken, ved enkle triks og langtidssteking.

Pulled pork burger

Pulled pork burger – er en fantastisk smaksopplevelse! Tilbered din pulled pork burger alt etter eget ønske og tid, men du kommer uansett til å imponere med det saftige og møre kjøttet.

Porchetta

Porchetta – er en grisestek, eller såkalt ribberull som smøres inn i godt krydder og urter. Porchetta er en italiensk rett og smaker som de fleste andre italienske retter nydelig, med deres sammensetning av gode smaker.

Print Friendly, PDF & Email