Pulled pork burger – Pulled pork er vel den mest møre og saftige måten å få svinekjøtt servert på. Pulled pork burger kan nesten tygges uten en eneste tann i munnen. Pulled pork heter pulled pork fordi kjøttet er så mørt at det blir trukket (pulled) fra hverandre med et par gafler. Pork betyr ganske enkelt svinekjøtt. 

På samme måte kan man også lage pulled alt mulig annet kjøtt. Men her vil vi konsentrere oss om pulled pork. 

Pulled pork kan brukes i salater, på pizza, i wraps og mye annet – som pulled pork burger, som du får en oppskrift på her. 

 

Pulled pork burger – oppskrift

Det er vel nesten det mest normale å lage pulled pork burger av pulled pork. Hvor mye du skal bruke kommer selvfølgelig an på hvor mange burgere dere klarer å spise hver. Jeg synes 1 pulled pork burger pr. person er nok, fordi de metter godt. 

4 personer

1T 20M

Middag

Ingredienser

  • 300 g hvitkål
  • 2 gulerøtter
  • 8 sylteagurker
  • 2 ss eddik
  • 2 ss sukker
  • 1 dl majones
  • 2-3 ts søt chilisaus
  • 1 rødløk
  • 4 store burgerbrød
  • 400 – 500 gram varm pulled pork (kan evt. lunes i ovnen)
  • Salt og pepper

Slik lager du pulled pork burger

  1. Snitt hvitkålen fint med en skarp kniv.
  2. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. 
  3. Skjær de fire sylteagurkene i små terninger. 
  4.  Bland alt sammen i en skål. 
  5. Pisk eddik, sukker og litt salt sammen, og sett alt i kjøleskapet i minst en time, men gjerne lengre. 
  6. Bland majones og chilisausen sammen til en dressing. 
  7. Skjær rødløken i ringer, og de siste fire sylteagurker i skiver på langs. 
  8. Når coleslawen her noenlunde trukket ferdig, luner du burgerbrødene i brødristeren eller i ovnen. 
  9. Nå er du klar til å bygge burgere. Start med å skjære gjennom burgerbrødene. 
  10. Smør begge halvdeler med chilimajones. 
  11. Legg en god porsjon med coleslaw på det nederste burgerbrødet, så en god porsjon med pulled pork, syltet agurk og ringer av rødløk. Du kan også tilsette hva du møtte ønske av tilbehør som bacon, ost, salat osv. på din pulled pork burger. Til slutt legger du den øvre delen av burgerbrødet på toppen og presser lett sammen. Så har du en deilig pulled pork burger – velbekomme!

Er det mere tilbehør igjen kan du spise det som tilbehør. I tillegg kan du servere med gode poteter som denne oppskriften her

Pulled pork burger til selskap

Normalt anser du nok ikke burger som festmat med mindre det er til en tenåringsfest eller barnebursdag. Men om du tar deg god tid – og er modig – kan du gjerne servere pulled pork burger til dine gjester. 

Tilbered en pulled pork burger som har trukket med en god rub (krydderblanding) og som er stekt eller grillet over varme i mange timer. Tilbered en coleslaw som er marinert så smaken er trukket godt inn i kålen og gulrøttene. For å imponere litt ekstra kan du bake burgerbrødene selv og drysse dem med sesamfrø, gresskarkjerner, osv. på toppen. Stikk et trespyd igjennom de ferdige burgerne så de ikke glir fra hverandre. Tilbehøret kan være hjemmelagde grove pommes frites og en fin grønn salat, prøv f.eks vår hvitkålsalat – så bruker du bare restene av hvitkålen fra coleslawen. 

Server en kjølig, fyldig og fruktig hvitvin til et måltid med pulled pork burger. 

 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pulled pork burger
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email