Gryteretter

Gryteretter er veldig greit å lage når du skal få gjester. Gryteretter sier jo seg selv at serveres i en gryte og den kan inneholde alt av gode smaker og kombinasjoner. Her finner du en liste over våre gryteretter! Selv om disse gryterettene tar litt tid å lage, så er de absolutt verdt det. Disse gryterettene smaker himmelsk, dessuten brukes mye av tiden på putring, og da trenger du jo ikke stå over gryten hele tiden! Nedenfor har vi en oversikt over våre mest populære gryteretter. 

Bankekjøtt

Bankekjøtt – en herlig oppskrift på den tradisjonsrike bankekjøtt

Biff stroganoff

Biff Stroganoff – En herlig og god biff stroganoff med oksekjøtt og herlig fløtesaus

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon – er en fransk kjøttgryte. For å lage boeuf bourguignon bør du ha litt god tid, eller i det minste være hjemme, da den skal koke i lang tid, da får den en fantastisk smak.

Butter chicken

Butter Chicken – en herlig og klassisk butter chicken fra India. 

Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet – en herlig klassisk dansk brennende kjærlighet med potetmos og bacon

Chana masala

Chana masala – en oppskrift på den herlige veganske indiske retten chana masala. 

Chili con carne

Chili con carne – den herlige gryteretten Chili con carne kan varieres og gjøres så sterk som ønsket! Enkelt og godt

Chili sin carne

Chili sin carne – en herlig, varm, og ikke minst vegetarisk chili sin carne. 

Coq au vin

Coq au vin – kylling i vin er det norske navnet på denne herlige franske gryteretten coq au vin. 

Dolma

Dolma – oppskrift på herlige fylte tyrkiske dolma. Dolma blir her laget av fylte vindrueblader.

Får i kål

Får i kål – er Norges nasjonalrett. Får i kål smaker helt nydelig og spesielt om du får tak i de beste råvarene.

Gulasj

Gulasj – oppskrift på den ungarske gryteretten gulasj. Gulasj lages ved å langtidskoke kjøttet til det blir skikkelig mørt, blandet med tomat, buljong og paprika-krydder.

Irish stew

Irish stew – er en kjøttgryte som lages av lamme- eller oksekjøtt, poteter og grønnsaker. Lag din irish stew på morgenen og la det kokes opp imens du er på jobb, så er maten klar når du kommer hjem.

Jegergryte

Jegergryte – en herlig oppskrift på jegergryte. Jegergryte består av «dagens fangst» med grønnsaker og pølser.

Kjøttsaus

Kjøttsaus – Lag kjøttsaus i en gryte som du lar simre i noen timer. Det er enkelt og raskt å tilberede en kjøttsaus.

Kylling korma

Kylling korma – den indiske gryteretten, korma, her med herlig og mør kylling. 

Kyllinggryte

Kyllinggryte – en herlig gryte med kylling som lages i en og samme gryte. Lag denne saftige og smakfulle kyllinggryte til både hverdag og fest. 

Lammegryte

Lammegryte – en skikkelig simrerett med lam. Lag en herlig lammegryte i høst. 

Lapskaus

Lapskaus – en tradisjonsrett som varmer opp hjertet. Imponer med lapskaus enten til fest eller hverdag.

Millionbøf

Millionbøf – en dansk kjøttdeiggryte. Millionbøf har fått navnet fordi kjøttdeigen hakkes i millioner har mindre biter.

Osso Buco

Osso Buco – oppskrift på italiensk Osso Buco. Osso Buco er en skikkelig herlig og langsom gryterett med kalveskank.

Pozolo

Pozolo – er en gryterett fra Mexiko med kraftige smaker. Varier styrken på pozolo med ønsket mengde chili og eventuelt server med creme fraiche. 

Risotto

Risotto – denne risrottoen pleier ikke klassifiseres som en gryterett. Jeg synes allikevel den kan gå inn her, ettersom risotto er en varmende rett som serveres i en gryte. 

Tikka masala

Tikka Masala – en herlig gryterett med kylling i en tomatbasert saus. Tikka masala er en sterk krydret rett med garam masala og andre krydder.

Viltgryte

Viltgryte – en herlig gryterett . Viltgryte er en skikkelig norsk tradisjonsrett med viltkjøtt og einerbær.