Kylling korma eller brasert/grytestekt kylling som retten blir kalt på godt norsk. Korma kommer fra urdu og betyr brasere/grytesteke. Retten stammer opprinnelig fra den indiske halvøya.
Korma er rett og slett kjøtt eller grønnsaker som braseres i yoghurt eller fløte blandet med vann og buljong og diverse typiske indiske krydder.
Kylling korma – Oppskrift
Korma kan altså lages med mye annet kjøtt enn kylling, så den oppskriften du får her kan du også for eksempel bruke svinekjøtt i stedet for kylling. Jeg har prøvd begge deler, men foretrekker den med kylling fordi den blir så mør etter marineringen at den fint deles selv med tungen.
Dette trenger du til 4 personer
- 500 g kyllingkjøtt
- 3 ss olivenolje
- 4 ts garam masala
- 2 ts karry
- 3 løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 chilli
- 3 dl creme fraiche
- 4 ss tomatpure
- 1 dl buljong
- litt safran
- Salt og pepper
Slik lager du kylling korma
- Skjær kyllingen i strimler eller biter
- Lag en marinade av 2 ss olje, 2 ts garam masala, 2 ts karry, salt og pepper. Legg kjøttet i marinaden et par timer.
- Skjær løken i ringer og hvitløken fint. Stek løk og hvitløk i en gryte med olje til løken er myk.
- Hakk chilli og tilsett i pannen med 2 ts garam masala
- La kjøttet brune i gryten
- Tilsett creme fraiche, tomatpure, buljong og safran, og la blandingen simre i ca. 20 minutter til kjøttet er mørt, og sausen er tykk og kremaktig. Smak til med salt og pepper.
Server med kokt ris og/eller naan brød.
Få inspirasjon til flere indiske retter.