Juleretter

I juletider er det jo masse mat som skal lages. Dermed har vi samlet noen gode juleretter som kan gjøre prosessen litt enklere, morsommere og bedre. 

Fattigmann

Fattigmann – Den herlige tradisjonelle julebaksten fattigmann. Fattigmann er klassiske julekaker i de nordiske landene.

Gløgg

Gløgg – Oppskrift på den klassiske juledrikken, gløgg. Lag gløgg med vin eller saft og en herlig krydderblanding og hjemmelaget gløgg-ekstrakt. 

Jødekaker

Jødekaker – en skikkelig gammeldags men tradisjonsrik julekake. Jødekaker er en skikkelig god småkake. 

Kokosmakroner

Kokosmakroner – sikkert de enkleste julekakene vi har. Kokosmakroner er allikevel skikkelig gode, saftige og sprø julekaker. 

Medisterpølser

Medisterpølse – er en tradisjon på de fleste sine deilige middagsbord i juletider. Men medisterpølser er vanskelige å steke, så her har dere noen gode tips.

Mozartkuler

Mozartkuler – herlige konfekter med marsipan og nougat. For en skikkelig julekos kan du lage marsipan selv til mozartkuler. Gi i gave eller server til besøk.

Porchetta

Porchetta – er en deilig, smaksrik ribberull fra det italienske kjøkken. Porchetta smaker perfekt til jul, både de tradisjonelle julemat – elskerne og de som ikke er så glad i julemat.

Ribbe

Ribbe – oppskrift på ribbe med sprø svor. Det er ikke alltid så lett å få sprø svor, men her får du noen husmortriks til perfekt ribbe. 

Risgrøt

Risgrøt – en herlig oppskrift på den tradisjonelle risgrøten. En langsom risgrøt er en tradisjonell og essensiell rett i desember. 

Riskrem

Riskrem – oppskrift på en herlig og tradisjonell riskrem. Denne riskrem oppskriften har overlevd og elsket gjennom flere generasjoner som en stor favoritt i familien. 

Sylte

Sylte – sylte er en rett vi ofte spiser til jul her i Norge. De fleste kjøper ferdiglaget sylte, men det er egentlig enkelt å lage selv.

Ølkake

Ølkake – smaker fantastisk med gode krydderier og smaker. Ølkake kan serveres til jul eller resten av året alt etter eget ønske.

Print Friendly, PDF & Email