Riskrem

Riskrem er en skikkelig juledessert. Det finnes nok like mange varianter av riskrem som det finnes familier her i Norge. Her får du den oppskriften som bestemoren alltid lagde om julen. Jeg fant den for noen dager siden da jeg bladde gjennom oppskriftsboken hennes. Denne oppskriften har vært en skikkelig slager i min familie i lang tid nå. Denne oppskriften er nødt til å være en av de beste oppskriftene på riskrem i Norge – hvertfall etter min mening.

Riskrem

Riskrem – Oppskrift

Ingredienser til 4 personer

  • ½ vaniljestang
  • 50 g grøtris
  • ½ liter helmelk
  • 50 g mandler
  • 2 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Slik lager du riskrem

  1. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen
  2. Kok vaniljefrø, vaniljestang, ris og melk til en grøt – det tar ca. ½ time. Husk å røre jevnlig  så grøten ikke svir seg eller setter seg fast i bunnen.
  3. Fjern skallet fra mandlene før du grovhakker dem.
  4. Når grøten er ferdigkokt tar du vaniljestangen ut av grøten før du rører inn mandlene og sukker.
  5. La grøten kjøles ned – den skal være helt kald. Du kan med fordel lage den dagen før.
  6. Stivpisk fløten før du rører den inn i grøten

Server riskremen i porsjonsboller med rød saus

Rød saus – oppskrift

  • 2 dl husholdningssaft, solbærsaft eller annen bærsaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann

Slik lager du rød saus

  1. Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
  2. Rør potetmel ut i kaldt vann.
  3. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
  4. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.
  5. Avkjøl før servering.

Riskrem laget av risengrøt rester

Du kan gjerne bruke rester av risgrøt også til å lage riskrem, isteden for å lage en egen porsjon risgrøt. Oppskriften vi har her er dog kokt uten vanilje. Riskremen vil dog bli best uten tilsetningen av salt.

Ingredienser:

  • 400 g risgrøt
  • 2 dl kremfløte
  • ½ vaniljestang eller 1½ vaniljesukker
  • 1½ ss sukker
  • 50 g mandler – eller mandelessens

Kok opp vaniljefrø – eller -sukker – med litt fløte. Stivpisk fløten til krem. Smak til den kalde risgrøten med sukker og hakkede mandler, og blander alt sammen til riskrem.

Velbekomme og god jul!

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 4 timer

Summary
recipe image
Recipe Name
Riskrem
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *