Medisterpølse – Det er ikke rakettvitenskap å steke en medisterpølse – og allikevel er det det, for hvem har vel ikke prøv å stå med en medisterpølse, som nærmest har eksplodert. Det vil du helst unngå. 

Det du kan gjøre er å prikke i din medisterpølse før du steker den i stekepannen og ikke steke den på veldig sterk varme. Det betyr, du har buljong til susen, og at den ikke skal steke den så lenge. Så hvis du ofte står igjen med en svart og ødelagt medisterpølse er dette veien frem. 

Medisterpølse – oppskrift

Jeg koker ikke min medisterpølse før jeg steker den. Jeg synes det er vanskelig, gir mer oppvask og det gjør ikke noe smaksmessig. 

4 personer

17M

Middag

Ingredienser

  • 1 medisterpølse
  • Stekemargarin til steking

Slik lager du medisterpølse

  1. Ta medisterpølsene eller pølsen ut av kjøleskapet og la den stå på kjøkkenbordet i ½ times tid, så det er stuetemperert når den stekes. Men det er ikke et must. 
  2. Brun en god klatt margarin i stekepannen. 
  3. Prikk imens medisterpølsen jevnt over hele med en gaffel eller kjøttnål – det går raskest med en gaffel, for den kan selvsagt lage flere hull av gangen. 
  4. Legg medisterpølsen på stekepannen, når margarinen er smeltet og la den bli brun. 
  5. Vend pølsen i pannen og skru ned for varmen. La den også bli brun på den andre siden. 
  6. Stek pølsen ferdig – vend av og til – den skal ha ca. 7-8 minutter på hver side. 

Medisterpølse med brun saus

Skal du ha brun saus til dine pølser, smelter du ca. 25 gram margarin, rører et par skjefuller mel i og sper opp med buljong, fløte, grønnsaks- eller potetvann eller liknende til sausen har den rette konsistens. Gi det gjerne med litt kulør og smak til med salt og pepper samt evt. sukker og eddik. 

Tips: Ha en skjefull av laken fra syltede agurker eller liknende i din saus, det gir en god smak. 

I ovn

Gidder du ikke alt det med margarin og stekepanne og stekeos i kjøkkenet, kan du med fordel å lage pølsene i ovnen. Pensl en ildfast form med litt olje. Prikk medisterpølsen, legg den i formen og sett den i ovnen ved 220° C i ca. ½ time, til pølsen er gjennomstekt. 

Medisterpølse tilbehør

Du kan servere nesten hva som helt til denne retten. Du kan servere grønnkålsalat til eller du kan servere dem i supper som gul ertesuppe. Eller som du kan se på bilde med bønnesalat, brun saus og så bør det jo serveres noen deilige poteter til. Men det er bare noen ideer, du kan sikkert komme på flere.

Om du vil ha tips til hvordan du lager dine hjemmelagde medisterpølser, så kan du følge instruksene på videoen under. 

 

 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Medisterpølse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time