Vegetariske retter

Vegetariske retter er ikke bare sunt og godt, men det finnes ekstremt mange spennende og fargerike oppskrifter der ute. Vegetariske retter er kommer med stormskritt mot vårt samfunn og det er bra med vegetariske rette. Det er heller ikke vanskelig. 

Chili cheese tops

Chili cheese tops – egner seg godt til et mellommåltid eller snack. Chili cheese tops er også godt å servere til koldtbord eller liknende med andre retter.

Chili sin carne

Chili sin carne – en herlig variant av den kjente chiligryten, chili sin carne. 

Eggerøre

Eggerøre – kan serveres til alle måltider. Server eggerøre med brød og pålegg til frokost eller kveldsmat, med bønner til middag eller til koldtbord med deilig avokado.

Falafel

Falafel – begynner å bli en populær vegetarisk og vegansk matrett. Det er av god grunn, for falafel er som tatt ut av det libanesiske kjøkken og er en smaksopplevelse som du bare vil ha mer av.

Gulrotsalat

Gulrotsalat – er friskt, sunt og godt og lages på bare 10 minutter. Gulrotsalat passer perfekt som tilbehør, men om du tilsetter proteiner som kikerter eller egg passer den ypperlig som en god lunsj eller middag med et stykke brød til.

Gresk salat

Gresk salat – er en nydelig salat fra det greske kjøkken. Gresk salat lages med blant annet de gode greske råvarene tomater, oliven og fetaost.

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe – en herlig grunnoppskrift på gresskarsuppe som du enkelt kan variere og endre slik du vil ha den. Herlig med gresskarkjerner eller kruttonger og brød til.

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød – smaker nydelig som tilbehør til enhver middag eller som ett tilskudd til koldtbordet. På bare 15 minutter kan du lage deilige hvitløksbrød som du kan fryse ned, ta med i matpakken eller spise dem alle her og nå. 

Kikertsalat

Kikertsalat – En herlig og enkel kikertsalat. Kikerter er en utrolig god proteinkilde, som hovedingrediens i denne salaten. 

Kålsalat

Kålsalat – bør du prøve om du vil ha noe frisk, sunt og godt. Kålsalat passer til tilbehør eller hovedrett alt etter eget ønske.

Linsesuppe

Linsesuppe – en mettende og varmende suppe for vegetarianere. Lag denne herlige og proteinrike linsesuppen på under 20 minutter.

Lun potetsalat

Lun potetsalat – nydelig som tilbehør eller hovedrett om du tilsetter litt proteiner. Lun potetsalat passer god til koldtbordet eller grillmat.

Mangosalat

Mangosalat – er sunt, godt og enkelt. På 10 minutter har du en mangosalat som kan spises til lunsj eller middag med for eksempel kikerter.

Pakora

Pakora – oppskrift på en smakfull snack fra India. Pakora er sprøe frityrkokte baller med masse smak

Pannebrød

Pannebrød – kan serveres som tilbehør til middag eller i matpakken. Pannebrød smaker kjempegodt med for eksempel sjokoladepålegg på.

Pitabrød

Pitabrød – lag enkle og mer smakfulle pitabrød selv. Fyll pitabrødene med hva du ønsker

Pogaca

Pogaca – herlig fylt bakst er pogaca. Lag disse pogaca med poteter istedet for et mettende måltid

Pommes Anna

Pommes Anna – er en deilig potetrett på fransk vis. Pommes Anna tar litt tid å lage, men det smaker helt fantastisk.

Potetgrateng

Potetgrateng – minner om fløtegratinerte poteter, men denne er naturligvis gratinert. Potetgrateng er kjempegodt og kan brukes som tilbehør eller tilsett grønnsaker og spis det som hovedrett. 

Ratatouille

Ratatouille – en herlig fransk pannerett. Lag ratatouille av ferske grønnsaker i en og samme stekepanne.

Ravioli

Ravioli – er pastaputer som du fylles med kjøtt eller grønnsaker. Dermed passer ravioli perfekt om du ønsker å prøve en vegetarisk rett eller om du allerede ikke spiser kjøtt.

Risotto

Risotto – en herlig gryte der ris kokes med vin, buljong og smør til en kremet konsistens. Risotto, ihvertfall denne, lages med herlig ost, sopp og løk til en herlig rett.

Rødbeteburger

Rødbeteburgere – herlige vegetariske burgere med rødbete. Server rødbeteburger med brød, stekte grønnsaker, saus og/eller en deilig salat. Bare fantasien setter grenser for hvordan du serverer rødbeteburgere.

Samosa

Samosa – er en indisk forrett eller buffet-rett. En filodeig formet i en trekant og tradisjonelt fylt med en grønnsaksblanding av potet, erter og krydder.

Shakshuka

Shakshuka – er en herlig og krydret eggerett i en tomatsaus. En skikkelig god og varmende rett som kan nytes hele dagen. Server shakshuka gjerne med noen skiver brød.

Spinatlasagne

Spinatlasagne – en spinatlasagne der jeg erstatter kjøttet med spinat. En vegetarisk spinatlasagne som er både lettere og sunnere enn alminnelig lasagne

Spinatsalat

Spinatsalat – en herlig og sunn spinatsalat. Her tilbereder jeg spinatsalaten med sommerlige smaker. 

Sushi

Sushi ligger høyt på listen over nordmenns foretrukne «fast food» og «takeaway». Sushi kan lages vegetarisk hvis du skifter ut fisken med søtpotet, agurk eller andre gode grønnsaker. 

Tomatsaus

Tomatsaus – prøv denne deilige tomatsausen som tilbehør eller hovedrett. Tomatsaus passer til overranskende mye, bare prøv det selv.

Tostada

Tostada – nydelige smaker fra det spanske kjøkken. Tostada kan lages med kikerter eller bønner og smaker fantastisk.

Øllebrød

Øllebrød – er godt til frokost, lunsj eller kveldsmat. Øllebrød lages av gamle brødrester, som er perfekt for å unngå å kaste mat.

Print Friendly, PDF & Email