Kålsalat – er en frisk salat som ikke nødvendigvis smaker så mye kål. Om du ikke liker smaken av kål så godt, er spisskål et godt og lett alternativ. 

Du kan selvfølgelig ha hva som helst i en salat – også i en kålsalat, men spisskålens sarte sprøhet og milde smak gir en annen opplevelse til den allminnelige salaten. Det betyr likevel ikke at kålsalat ikke kan brukes til det samme som en hvilken som helst annen blandet salat. 

Kålsalat smaker godt til alt fra gode, gammeldagse kjøttkaker til sommerens grillretter eller den kan spises som den er som en lunsjrett. Du kan variere innholdet etter årstiden og familien smak. 

Kålsalat med epler – oppskrift

Denne varianten av kålsalat er med spisskål, mandler, epler og sesamfrø – og ikke dropp sesamfrøene fordi det er dem som setter prikken over i´en. 

4 personer

15M

Middag

Ingredienser

  • 1 liten spisskål
  • 2 røde epler – eller ihvertfall 1 rødt og 1 gult. Det røde eplet gir en fin farge å se på. 
  • 100 gram mandler – ikke hakket
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 ss sirup
  • 3 ss epleeddik
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik lager du kålsalat

  1. Skyll kålen og snitt den fint. 
  2. Skyll eplene, skjær ut kjernehuset og skjær dem i terninger. De skal ikke skrelles. 
  3. Rist mandlene i en tørr stekepanne. 
  4. Ta mandlene av og rist sesamfrøene. Husk å holde øye med dem, de begynner raskt å danse rundt i den varme pannen. 
  5. Bland kål, epler, mandler og sesamfrø i en skål. 
  6. Bland sirup, epleeddik og olivenolje til en dressing. Smak til med salt og pepper. 
  7. Hell dressingen over kålsalaten og vend det rundt.

Husk at kål også kan spises dampet – for eksempel med litt smøreost – eller grillet med en hjemmelagd marinade. 

Velbekomme!

Om du kunne tenke deg et par sunne kålretter så sjekk ut våre blomkålretter. Her har vi for eksempel blomkålris som er et perfekt alternativ til poteter, pasta eller ris. Dersom du vil ha noe deilig på fredagskvelden så sjekk ut vår blomkålpizza

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kålsalat
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email