Mangosalat er en deilig forfriskende salat. Både å spise og se på. Se bare de skjønne, grønne, gule og røde nyanser, de vil lyse opp ethvert matbord. Mangosalat kan spises som den er til lunsj eller du kan servere den til de fleste middager

Mangosalat er lett og raskt å lage. De to vanskeligste ting er å finne avokado og mango som er modne nok uten å være overmoden, og skjære dem pent i terninger. 

For å lage den beste mangosalat bør råvarene være de beste. For begge fruktene gjelder det, for å merke om den er moden, å trykke den lett ved stilken/blomsten. Er den tett på å være løs og gir etter, og er frukten ellers myk, men fast, så har du en perfekt frukt. Hvordan du kan skjære avokado og mango perfekt til en mangosalat kan du lese nedenfor. 

Mangosalat med chili og avokado – oppskrift

Du behøver ikke å ha avokado i en mangosalat, men den gir en god kontrast til mangoen, som eller kan gjøre salaten litt for fruktig. 

4 personer

10M

Middag

Ingredienser

  • 1 moden mango
  • 1 hjertesalat
  • ½-1 rød chili – avhengig av styrke og smak
  • ½ rødløk
  • 2 avokado
  • Sitronsaft
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss flytende honning eller sirup
  • 1 ss hvitvinseddik

Slik lager du mangosalat

  1. Klargjør mangoen - se under. 
  2. Skyll salaten og skjær den i grove strimler. 
  3. Skjær chilien i tynne strimler - fjerne frøstokk og evt. frøene. 
  4. Skjær rødløken i fine terninger. 
  5. Klargjør avokadoen - se under - og drypp avokadokjøttet med sitron, så det ikke blir brunt. 
  6. Bland alt i en skål. 
  7. Pisk sennep, honning og eddik sammen til en dressing og server den sammen med sin mangosalat.

Slik skjærer du en mango til mangosalat

En mango har en stor, hard kjerne - mangoens frø - som gjør den vanskelig å skjære ut. Men følg fremgangsmåten under, så går det lettere. 

  1. Skjær mangoen over på begge sider av dens harde kjerne - den ligger på loddrett ned i midten på det brede stykke av frukten. 
  2. Skjær terninger i begge de avskårede sidene ned til skinnet, men ikke igjennom. 
  3. Vri skallet rundt, så terningene dyttes oppover. 
  4. Løsn nå terningene fra skallet og ned i skålen. 
  5. Det sitter også fruktkjøtt på begge sider av kjernen, så fjern skallet og bruk også dette fruktkjøttet. 

Slik skjærer du en avokado til mangosalat

Avokadoen er litt lettere å skjære fordi steinen i midten ikke sitter like fast i fruktkjøttet, som mangoens kjerne gjør. 

  1. Del avokadoen på den lange siden ved å skjære hele veien rundt langs med steinen - du skal ikke skjære igjennom steinen. 
  2. Trekk de to halvdelene fra hverandre. 
  3. Slå en skarp kniv ned i kjernen, trekk den opp eller trekk den opp med spissen av en kniv. 
  4. Skjær fruktkjøttet i terninger ned i skallet, men ikke igjennom det. 
  5. Ta terningene opp ved å skrape med en spiseskje langs skallet, så terningene løsnes og kan heldes ut. 

Husk å helle sitronsaft over avokadoen da fruktkjøttet ellers som tidligere nevnt blir brunt - slik som epler blir om de ligger lenge etter å ha blitt skjært opp. At frukt bruner går ikke ut over smaken, men det ser ikke like appetittelig ut. Og mangosalat skal være en pryd for øyet. 

Liker du ferske salater? Så få inspirasjon her

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Mangosalat
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time