Minestronesuppe

Minestronesuppe er en italiensk grønnsakssuppe. Den lages ofte med enten ris eller pasta for at den skal bli en godt og mettende middagsrett. Det finnes ingen helt konkret og fast oppskrift ettersom minestronesuppe lages av de grønnsakene som er i sesong.

Minestronesuppe kan derfor også lages av restene du har liggende i kjøleskapet. Minestronesuppen er italiensk på grunn av innholdet av pastaen, osten, store mengder hvitløk og kanskje også krydderurtene. Ellers så er det jo en ganske alminnelig grønnsakssuppe.

Minestronesuppe

Minestronesuppe – Oppskrift

Jeg bruker aldri ris når jeg lager minestronesuppe. Pasta koker også raskere,  slik at suppen blir ferdig raskere, og vi elsker mat som går raskt å lage.

Til 4 personer bruker jeg:

  • 1 løk
  • 4 vårløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 300 g gulrøtter
  • ½ brokkoli
  • 2 selleriblader
  • Litt fersk salvie og persille
  • Olivenolje
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 boks kidenybønner
  • 100 g farfallepasta
  • 2-3 ss sitronsaft
  • Parmesan
  • Salt og pepper

Slik lager jeg suppen:

  1. Findel løk, hvitløk og vårløk.
  2. Skrell og del poteter og gulrøtter
  3. Skjær brokkoli i mindre buketter
  4. Skjær sellerien i tynne skiver
  5. Finhakk urtene
  6. Stek løk, hvitløk og vårløk i litt olje i en gryte
  7. Når løken har blitt gylden tilsetter du buljong og poteter. Potetene skal koke i 20 minutter
  8. Når det er nok tid for pastaen til å bli gjennomkokt samtidig som potetene er klare tilsetter du pastaen, urter og bønner
  9. 5 minutter før pasta og poteter er ferdig tilsetter du gulrøtter, brokkoli og selleri – du kan også koke dem lengre, men jeg liker at de gir litt å bite i
  10. Rett før servering smaker jeg suppen til med sitronsaft, salt og pepper

Server suppen med parmesan og eventuelt mer krydderurter som pynt.

Andre grønnsaker i suppen

Det er som sagt ikke noen fast oppskrift på suppen, og man bruker de grønnsakene som er i sesong eller i kjøleskapet. Grønnsaker som erter, mais, tomater, paprika, sqaush eller det du enn har liggende i kjøleskapet for øyeblikket er gode alternativer eller tilskudd i suppen. Det er nesten ingen unntakelser for grønnsaker du kan bruke, for ja, det er jo unntakelser. Grønnsaker du normalt ikke ville ha kokt eller vil ha varme som e.g. avokado, salat, agurk eller reddik ville jeg nok unngått.

Pasta i minestronesuppe

Jeg bruker alltid en av de mindre pastatypene i minestrone. Jeg vil anbefale å for eksempel dele spaghetti i to før du bruker den i suppen.

Man trenger ikke servere brød til minestronesuppen for den metter godt uten på grunn av pastaen. Men du kan jo selvfølgelig. Noen mennesker vil ikke spise suppe uten brød til, og det er en utmerket måte å få sugd opp alt i bollen.

Velbekomme!

Summary
recipe image
Recipe Name
Minestronesuppe
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *