Indiske retter

Indiske retter blir  bare mer og mer populært her i Norge og mange andre steder rundt om i hele verden. Indisk mat er kjent for alle sine sauser de tilsetter i maten med både sterke og søte krydderier. Indisk mat er ikke bare mat, men også en utbredt matkultur som er viktig å ivareta. 

Biryani

Biryani – den herlige klassiske indiske sterke og velsmakende risretten biryani

Butter Chicken

Butter Chicken – den herlige Butter Chicken har blitt økende populær her i Norge, og det ikke uten grunn. Prøv denne oppskriften for din egen hjemmelagde utgave.

Chana masala

Chana masala – er en vegetarisk rett som for det meste består av kikerter og masser av gode krydderier. Chana masala metter og smaker godt. 

Chapati

Chapati – er et typisk indisk flatbrød som kan spises som tilbehør til mange indiske retter. Chapati minner litt om naanbrød, men de inneholder ikke gjær, men er likevel luftige og deilige. 

Garam masala

Garam masala – er en herlig indisk krydderblanding som du naturligvis får kjøpt på butikken, men som du mer enn gjerne kan lage selv. Garam masala er en krydderblanding du kan bruke i de fleste indiske retter og det smaker best som hjemmelaget. 

Karrisaus

Karrisaus – oppskrift på karrisaus. En karrisaus kan variere i smak og sterkhetsgrad helt avhengig av type og mengde karrikrydder som blir brukt

Kofta

Kofta – minner litt om kjøttkaker eller kjøttboller, bare på indisk vis. Kofta lages ofte av reker eller fisk, men i denne oppskriften er den laget med oksekjøtt i en god saus. 

Kylling korma

Kylling korma – den herlige retten der kylling braseres i gryte, korma

Naanbrød

Naanbrød – skikkelig indisk brød som er et klassisk tilbehør til mange retter. Krydre naanbrødet med krydder tilpasset til hovedretten for en herlig smakskombinasjon

Pakora

Pakora – er en deilig snacks som opprinnelig kommer fra India, men som blir servert i store deler av sør- Asia. Pakora består for det meste av grønnsaker og krydder og serveres gjerne som en forrett eller snacks. 

Pannebrød

Pannebrød – er et kjempegodt som tilbehør til blant annet indisk mat. Pannebrød kan minne litt om chapati, men skiller seg ut ved at de inneholder bakepulver og valmuefrø. 

Paratha

Paratha – oppskirft på en av flere indiske flattbrød. Paratha er enkle og med mange bruksområder.

Raita

Raita – et herlig og syrlig tilbehør til indiske retter. Raita kan lages på mange måter, og nytes i både kraftig og mildere form

Samosa

Samosa – en herlig forrett eller siderett. Samosa er en trekantet filodeigbit som gjerne fylles med rester eller en tradisjonell potet, ert og krydderblanding.

Thaisuppe

Thaisuppe – eller indisk suppe er varm og god på en kjølig høstdag og hot – som i sterk. Thaisuppe er kjempegodt og lages med kylling og karry. 

Tikka masala

Tikka masala – en herlig gryterett med kylling. Det er uenigheter om hvor tikka masala kommer fra, men den inneholder indiske krydder og har et indisk navn. Tikka masala er ofte kylling som legges i en herlig og sterk tomatbasert saus.

Print Friendly, PDF & Email