Thaisuppe, indisk suppe eller currysuppe høres ut som noe hot noe – og det er det og! Både på den ene og den andre måte. Hot som i varm, altså herlig på de kjølige dagene eller som en send avgårde-suppe, innen gjestene blir sendt avgårde ut i den kalde natteluften. Men også hot som i sterk. Dog, ikke så sterk at du ikke kan smake den herlige smaken av suppen.

Det finnes mange varianter av thaisuppe. Thaisuppe med kylling, thaisuppe med reker, thaisuppe med ris, kremet thaisuppe, blandet thaisuppe, grøn thaisuppe, gul thaisuppe … jeg kan fortsette. Felles for dem alle er at de lages med curry.

Thaisuppe

Hva er curry?

Curry kan være mange ting. Eller rettere sagt, det er mange ting. For curry er ikke bare et krydder, men det er en blanding av mange krydder. Det kan for eksempel være kanel, muskat, ingefær, allehånde, spisskummen, hvitløk, laurbærblad, kardemomme, koriander, nellik, anis, ingefær, pepper, sennepsfrø og safran. Gurkemeie er gjerne det som gir den gule fargen til curryen.

Thaisuppe – Oppskrift

Den varianten av thaisuppe som du får oppskriften på her er en thaisuppe med kylling og nudler i tillegg til forskjellige grønnsaker. Den smaker skikkelig godt.

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g kyllingbryst
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 2 tomater
  • 2 purre
  • 2 ss curry
  • 1 ss maisstivelse
  • 200 g glassnudler
  • 1 dl fløte
  • 4 ss gresk yoghurt
  • Salt og pepper

Slik lager du thaisuppe

  1. Skjær kyllingbrystfiletene mindre biter og kok dem møre i 1 liter lettsaltet vann – i ca. 10 minutter.
  2. Finhakk imellomtiden løk og hvitløk
  3. Skjær også paprika  og tomat i små biter og purren i ringer
  4. Ta ut kjøttet før du siler vannet.
  5. Legg grønnsakene i vannet og kok opp igjen
  6. Bland curry og maisstivelse godt i 1 dl kaldt vann, og tilsett det i suppen under omrøring
  7. Tilsett fløte og nudler og la koke i 5 minutter til
  8. Tilsett kylling like før servering
  9. Smak til med salt og pepper
  10. Legg suppen i porsjonsskåler og server med litt yoghurt.

Tips: Du kan også koke en hel kylling istedetfor brystfileter, og så fjerne skinn og ben før du deler den i mindre biter som du tilsetter i suppen. Det gir mer kraft og smak til suppen, men tar også vesentlig lengre tid. Og jeg liker best retter som går raskere, hvertfall til hverdags.

Til suppen serverer jeg alltid noen skiver grovt og varmt brød eller rundstykker.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaisuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)